9. Sınıf MEB Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 71

Liselerde 9. Sınıflarda bu sene görülen MEB yayınları Biyoloji Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Biyoloji, tüm gezegeni kaplayan küresel boyuttan, hücre ve molekülleri kapsayan mikroskobik boyuta kadar onları etkileyen önemli dinamik olaylarla birlikte inceleyen, kısacası büyükten küçüğe tüm canlıları canlıları inceleyen bilim dalına verilen isimdir. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Bu nedenle sıfırdan, hiç bilmiyormuş gibi TEOG Türkçe çalışmanız gerekir. Bu çalışmanın en önemli kısmı derstir. Derste öğretmenin verdiği direktifleri çok iyi uygulamalısınız. Çünkü Türkçe dersindeki önemli noktalar genellikle öğretmen tarafından laf arasında söylenir. Bunları iyi yakalamalı ve not almalısınız.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Yaşam Bilimi Biyoloji Sayfa 71, 72, 73 Enzimler Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 71 Cevabı

ARAŞTIRINIZ

Tohum ambarlarında hava nemi ve oksijen düzeyi azaltılmakta ve hava sıcaklığı, bazı tohumların bin yıl canlı kalabileceği -18 oC’ye kadar düşürülmektedir. Ortam şartlarının bu şekilde ayarlanmasının tohumların uzun süre bozulmadan kalmasında ne gibi etkisi vardır? Araştırınız.

Nem oranı tohum saklamada ön önemlisidir. Çoğu bakterinin ise zara vermesi için %18 nem oranına ihtiyacı vardır. Saklama sıcaklığı da tohumun kalitesini önemli ölçüde etkiler. Bazı tohumlar -18 dereceye kadar yaşayabilir. Tohumdaki fazla nem tohumun donarak hasarlanmasına yol açabilir. Yüksek nem ile birlikte ısının da yükselmesi tohumlar için öldürücü etki yapar. Isının yükselmesi sadece tohum içerisindeki gıdaların tüketilmesine sebep olmakla kalmayıp aynı zamanda salgıladıkları maddelerle tohumun embriyosuna ve tohum zarına zarar veren, bakteriler ve mantarların oluşmasına neden olur.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 72 Cevabı

Sonuçlandırma
1. P1 ve K1 ile P3 ve K3 tüplerinde köpürme ve gaz çıkışı gerçekleşti mi? Gerçekleşmedi ise sebeplerini tartışınız.

2. P3 ve K3 tüpleri içerisinde ılık su bulunan behere konur ise gaz çıkışı hızlanır mı? Sebeplerini tartışınız.

3. P1 ve K1 tüpleri içerisinde ılık su bulunan behere konur ise gaz çıkışı hızlanır mı? Sebeplerini tartışınız.

4. Patates ve karaciğer hücrelerinde katalaz enzimi var mıdır?

Evet vardır hatta biyokatalizör de vardır

5. Patatesi püre, karaciğeri ise kıyma hâline getirmenizin amacı nedir?

6. Tüplerdeki tepkimelerin farklı hızlarda gerçekleşmesinin substrat yüzeyi ile bir ilgisi var mıdır?

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 73 Cevabı

ARAŞTIRINIZ

Bağışıklık sisteminde görev yapan savunma hücrelerinin yabancı mikroorganizmalarla savaşırken kullandığı enzimler var mıdır? Araştırınız

9. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Hormonlar Cevapları

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Yaşam Bilimi Biyoloji Sayfa 74 Hormonlar Soruları ve Cevapları

DÜŞÜNÜP YORUMLAYINIZ

Hormonların eksik ya da fazla salgılanması vücutta ne tür rahatsızlıkların ortaya çıkmasına yol açabilir?

Hormonlar büyüme, gelişme, üreme ve homeostaziyi sağlama gibi görevleri yerine getirdiğinden canlılık için çok önemlidir. Az ya da çok salınması metabolik rahatsızlıklara yol açar.insanda hipofiz bezinden salgılanan ve kan yoluyla tüm vücuda dağıtılan büyüme hormonu, vücuttaki hücreleri etkileyerek büyümeyi ve hücre yenilenmesi ile hücrenin bölünmesini uyarır. Az salınması cüceliğe, fazla salınması ise devliğe yol açar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir