9. Sınıf MEB Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 177

9. Sınıflarda bu yıl okutulan MEB yayınları Fizik Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Fizik maddeyi, maddenin uzay zamanda hareketini enerji ve kuvveti de kapsamak üzere bütün ilgili kavramlarla birlikte inceleyen doğa bilimidir. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Gece ile gündüzü karıştırdığımız sınav döneminde ister istemez bünyemiz yorgun düşüyor. Öyle ki  bu durum belli bir süreden sonra ciddi anlamda bizi sağlık açısından etkiliyor. Bunlara en güzel örnek uykusuz olarak dersleri anlamamızın zorlaşması. Bu yüzden ders çalışmak için kendinizi fazla uykusuz bırakmak, geceleri değilde gündüz saatlerinde uyumak gibi durumlar sizin odaklanmanıza engel olabilir. Peki ben gece çalışabiliyorum diyenler ne yapsın?

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf  Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Öteleme Kinetik Enerjisi Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Ünite Enerji Sayfa 176, 177 Öteleme Kinetik Enerjisi Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Fizik Ders Kitabı Sayfa 176 Cevabı

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Fizik Ders Kitabı Sayfa 177 Cevabı

Bir kelebek ile sinek kuşunun kanat çırpışlarındaki kinetik enerjilerini karşılaştırınız.

  • Cevap: Cisimlerin hareketlerinden dolayı sahip oldukları enerji türü kinetik enerji olarak adlandırılmaktadır. Hareket halindeki bir araç, futbolcunun vurduğu futbol topu, akan bir ırmak gibi hareket halindeki tüm cisimler kinetik enerji barındırmaktadırlar. Sinek kuşunun en önemli özelliklerinden biri saniyede 200 den fazla kanat çırpabilmesidir. Bu özelliği ona üstün bir manevra kabiliyeti kazandırmaktadır. Bunun aksine ortalama bir kelebek saniyede 3 kez kanat çırpabilmektedir. Kinetik enerji açısından bir sinek kuşunun kanatlarında depolanan kinetik enerji, bir kelebeğin kanatlarındaki kinetik enerjiden oldukça fazladır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir