9. Sınıf MEB Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 27

Liselerde 9. Sınıflarda bu sene görülen MEB yayınları Biyoloji Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Biyoloji, tüm gezegeni kaplayan küresel boyuttan, hücre ve molekülleri kapsayan mikroskobik boyuta kadar onları etkileyen önemli dinamik olaylarla birlikte inceleyen, kısacası büyükten küçüğe tüm canlıları canlıları inceleyen bilim dalına verilen isimdir. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Okuyucu ve okur kavramları birbirinden farklıdır. Harfleri anlamlı seslere dönüştürerek yazılı metinleri anlayabilen insanlar okuyucudur. Okur ise okumayı bilen her insandan farklı olarak, okuma zevkleri olan, kısacık ömrüne daha çok kitap sığdırabilmek için sürekli okumaya çalışan, süreli yayınları takip eden, seçici ve etkin okuyucudur. Bizim öncelikli amacımız iyi bir okur olmaktır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Yaşam Bilimi Biyoloji Sayfa 26, 27 Bilimde Teori ve Kanun Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 27 Cevabı

Bu gözleme dayanarak bilimsel yöntem basamaklarını uygulayınız.

  • Cevap:
  • Problemin Belirlenmesi. Bilimsel yöntemin ilk aşamasıdır. Elmanın neden çürüdüğü.
  • Problem ile ilgili veriler toplama, Gözlemler ve deneyler yapılarak problemle ilgili elde edilen bilgilere veri denir. Elmalar gözlenir, elmanın gün gün nasıl çürüdüğü not edilir.
  • Hipotez Kurma. Çürümenin nedeni tahmin edilir.
  • Tahmin Yapma. Burada tahminler artabilir.
  • Kontrollü Deney Yapmak. Deney ile çürümenin sebebini ortaya koyma
  • Verilerden Sonuç Çıkarma: Sonuç çıkararak yapılan çalışmayı raporlaştırma.

Sonuçlandırma
1. Bilimsel yöntem basamaklarını kullanarak yaptığınız çalışmalarınızı rapor hâline getiriniz.

  • Cevap: Burada yukarıda yaptığımız her basamak raporlaştırılmalıdır. Problem olarak Elmanın neden çürüdüğü incelenmiştir. Sonra gözlem ve deney yapılmıştır. Bunun ardından ortaya hipotezler ortaya konmuştur. En sonda ise yapılan deneylerle çürümenin nedeni bulunmuştur. Sonra da bu çalışma raporlaştırılmıştır.

2. Gıdaların bozulmasını geciktirmek için neler yapılabileceğini tartışınız.

  • Cevap: Gıdaları gerekli koşullarda muhafaza etmeliyiz. Mesela buzdolabında korunmalıdır. Bunun yanında nemli ve bakterilerin çok olacağı yerlerde saklanmamalıdır.

3. Günlük hayatta karşılaştığınız problemleri çözebilmek için bilimsel yöntemi nasıl uyguluyorsunuz? Bir örnekle açıklayınız.

  • Cevap: Mesela yoğurt yaparken bilimsel yöntemi kullanıyorum. Sütü belli bir derece kaynattıktan sonra soğumaya bırakarak sütü mayalayarak bakterilerin yoğurt oluşturmasını bekliyorum. Bu da yoğurt yapımı ile ilgili bilimsel yöntem olarak yaptığım çalışmadır.

“9. Sınıf MEB Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 27” için 5 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir