8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 162

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Bunlardan daha önemli bir şey var ki bu derslere nasıl çalışılır, sınavlarda ne gibi taktikleri bilmek bizi başarıya götürür gibi soruların bilinmesi son derece önemlidir. Örneğin evimize bir çamaşır makinesi ya da buzdolabı aldığımızda ilk baktığımız yerlerden biride o makinenin kullanma kılavuzudur. Nasıl çalışır, ne gibi teknik özelliklere sahip gibi önemli yerlere bakar ona göre hareket ederiz.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 162 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 162 Cevabı 

Laiklik ilkesinin Türk hukuk ve eğitim sistemi ile sosyal alanda meydana getirdiği değişiklikler nelerdir? Gözlemlediğiniz değişimleri arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Laiklik ilkesi cumhuriyeti kuran ilkeler arasında bulunmaktadır. Cumhuriyeti kuran bir ilke olarak 1923 yılından itibaren uygulanmaya başlanmıştır. Etki alanı hukuk, eğitim, devlet yapısı ve din telakkisi olmuştur. Laiklik sayesinde birçok devrim yapılmıştır.Türk Medeni Kanunu ve Tevhidi Tedrisat Kanunu, Kılık Kıyafet Kanunu gibi hukuki düzenlemeler Türk hukuk sisteminin oluşmasında ve eğitim sisteminin şekillenmesinde etkili olmuştur. Böylece sosyal hayatta kadın ve erkek eşitliği sağlanmak istenmiş, modern, çağdaş ve batı medeniyetine uygun hayat tarzları benimsenmeye başlanmıştır. Laiklik ilkesi 1937 yılında anayasaya girmiştir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir