8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 113

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ertesi gün göreceğin konulara genel olarak göz at.Öğrenmeyi harekete geçiren duygu meraktır. Merak duygusu ile öğrenme hem zevkli hem de çok kalıcıdır.  Merak, aynı zamanda dikkati bir noktaya odaklamayı sağlar. Bu çalışma, sadece “hangi konuları göreceğim” diye bir göz atma işlemidir. Detaylı bir çalışma değildir. Bu çalışmanın amacı işlenecek konular hakkında genel bir resme sahip olmaktır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 113 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 113 Cevabı 

“Cumhuriyet Halk Fırkası’na mensup muhterem seçmen arkadaşlarıma, (…)

Yaptığını bilen ve hizmet yolunda tedbirlerine inanan ülkücüler olarak kendimizin eleştirilmesini lüzumlu görüyoruz. Bu sebepledir ki sizden, fırkama mensup arkadaşlarımdan, bizim programımıza taraftar olmayan adaylara oy vermeniz gibi ağır bir fedakârlık istedim. Bu fedakârlığın memleket idaresi için fırkamızdan mebus seçmek vazifeniz kadar mühim bir amaca adandığına emin olunuz. Başka programdan seçeceğimiz mebuslar için fırkanın seçmenlerine dikkat noktası olarak gösterdiğim vasıflar yalnız laik, cumhuriyetçi, milliyetçi ve samimi olmaktır.”

Mustafa Kemal’in yukarıdaki girişiminin amacı nedir?

  • Cevap: Çok partili hayata geçmek istemiştir. Böylece tek parti yerine demokrasinin gereği olarak farklı düşünce ve görüşleri savunan kitlelerin de düşüncelerini dile getirmelerini ve ülke siyasetinde söz sahibi olmasını amaçlamıştır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir