8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Gizem Yayınları Sayfa 61

Değerli öğrencilerimiz Gizem yayınları 8. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Benzer yargılar arasında farklı olanı bulma kabiliyeti değerlendirilir. Anlam bilgisini ölçmek için paragraf düzeyinde sorular da sorulur. Bunlar genelde uzun olduğu için öğrenciler arasında “zor soru” olarak değerlendirilir. Burada öğrencinin hem bütünü kavrama düzeyi hem de bütünün parçalarla olan ilgisini anlama derecesi ölçülür.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 61 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 61 Cevabı 

1. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) merhametli, hoşgörülü olması ve affediciliği ile ilgili siz hangi davranışlarını hatırlıyorsunuz?

  • Cevap: İnsanlara acıma duygusu olduğu , saygı duyması ve yapılan yanlış davranışları insanları dinleyerek affedici olması.

2. Yukarıdaki metne göre hoşgörü kavramını nasıl açıklarsınız?

  • Cevap: İnsanların yapılan yanlışlar karşısında onlara ön yargıyla yaklaşmamalıyız.Hoşgörü gösterip yaptıkları yanlışın farkına vardırmalıyız.

3. Hz. Muhammed (s.a.v.) gibi merhametli, hoşgörülü ve affedici olabilmek için nelere özen göstermeliyiz?

  • Cevap: İnsanlara acıma duygusu  göstermeliyiz. Onlara kibar ve nazik davranmalıyız. Yaptıkları hata karşısında affedici olmalıyız.

AYET VE HADİS YORUMLUYORUZ
Aşağıdaki ayetin mealini ve Peygamberimizin (s.a.v.) sözünü okuyunuz. Bunları merhametli olmak ve affedici olmak açısından yorumlayınız.
“İyilikle kötülük bir olmaz. Sen (kötülüğü) en güzel bir şekilde önle. O zaman seninle arasında düşmanlık bulunan kimse, sanki candan bir dost olur.”
“İnsanlara merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez.”

  • Cevap: Ön yargılı olmak yerine karşımızdaki kişinin ne düşündüğünü neden öyle davrandığını düşünüp davranırsak kötü davranışlarımızı da engellemiş oluruz. Karşımızdaki ne kadar kötü olursa olsun biz iyi olursak her şey düzelir ve bütün sorunları ortadan kaldırmış oluruz.