8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Gizem Yayınları Sayfa 20

Değerli öğrencilerimiz Gizem yayınları 8. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Türkçe dersinde beş temel dil becerisi vardır. Bunlardan dil bilgisi ve okuduğunu anlama becerileri öne çıkmaktadır. Çünkü genellikle TEOG, KPSS, YGS, LYS, ALES vs. sınavlarda düşünme, yorum yapma, anlama üzerine sorular sorulmaktadır. En çok zorlanılan sorular ise paragraf sorularıdır ki bunlar genellikle uzun oldukları için ön yargılarınızın kurbanı olurlar. Hâlbuki cevabı içinde saklayan, biraz dikkatle çözülmesi çok kolay sorulardır.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 20 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 20 Cevabı 

Kendi seçimimizle yaptığımız davranışlardan niçin sorumluyuz?

  • Cevap:Kendi seçimimizle yaptığımız davranışlardan sorumluyuz. Çünkü, bu davranışları aklımızı kullanarak yapmışız ve bu bakımdan doğabilecek her şeyi de göz önüne almışızdır.

Yukarıdaki öyküye göre insanın seçme özgürlüğünün kader ile ilişkisi nedir?

  • Cevap:İlişkisi vardır.İnsan akıl ve irade sahibi bir canlıdır.Bundan dolayı ayırt edebilir.kendi kararlarını kendisi verebilir.Bunun sonucunu da kendisi katlanır.Yani yapmış olduğumuz davranışlar ve seçimler sonucunda olan olaydan bizzat kendimiz sorumluyuz.İnsan seçme özgürlüğüne sahiptir.Yani benim kaderimde bu varmış böyle yaptım denilemez.İnsan seçimlerini bağımsız şekilde yapar.Örneğin bir sınava girip girmemek insanın elindedir.Seçimine göre belirli şeyler olabilir.