7. Sınıf MEB Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 59

Değerli öğrencilerimiz 7. Sınıf MEB yayınları Sosyal Bilgiler Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Sosyal Bilgiler dersinin iyi anlaşılması ve öğrenilmesi öğrenciler açısından çok önemlidir Özellikle eğitim hayatına sözel bölümde devam etmek isteyen öğrenciler bu dersi iyi anlamalı ve yorumlamalıdır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Özellikle sonrasında hatırlamakta güçlük çektiğiniz şeylerle ilgili kısa notlar alın ve görebileceğiniz bir yerde tutun. Bir şeyi okuyarak çalışıyorsanız altını çizin. Her bölüm sonuna o bölümle ilgili kısa notlar alın. Size karmaşık gelen ve anlamakta ya da akılda tutmakta zorlandığınız şeyleri şemalaştırın ve bu şekilde çalışın. Bir teoriyi şeklilerle ifade etmek ya da kronolojik sıralama yapmak işinize yarayabilir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

Miryokefalon Savaşı ve Malazgirt Savaşı arasındaki benzerlikler ve farklılıklar nelerdir

Malazgirt Savaşı ile beraber Anadolu’nun kapıları Türklere sonsuza kadar ve de sonuna kadar açılmıştır. Türkler Bizanslıları yenmiş hatta onların bir daha eski günlerine dönemeyecek hale gelmelerini sağlamışlardır. Aynı şey Miryokefalon Savaşı için de geçerlidir. Bu savaşla Bizanslıların Türkleri Anadolu’dan atma hayalleri de sona ermiştir.

Selçukluların inşa ettikleri bu eserler hangi amaçlarla yapılmıştır

Sivas Şifaiye Medresesi hastalara bakmak onları iyileştirmek için kurulmuştur.

Konya’da Alaattin Camisi: İnsanların huzurla ibadet etmeleri için açılmıştır.

Konya Zazadin Hanı: İnsanların tüccarların güven içinde konaklamaları için yaptırılmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir