4. Sınıf Yakın Çağ Matematik Çalışma Kitabı Sayfa 27

4. Sınıflarda bu yıl okutulan Yakın Çağ yayınları Matematik Çalışma kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Bir kısım öğrencilerde matematikle veya matematikteki bazı konularla ilgili olarak bir ön yargı oluşmuş olabilir. Bu yargılardan kurtulursak ve kendi kendimize bahaneler uydurmazsak asıl doğruya ulaşmış oluruz.. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Okuyucu ve okur kavramları birbirinden farklıdır. Harfleri anlamlı seslere dönüştürerek yazılı metinleri anlayabilen insanlar okuyucudur. Okur ise okumayı bilen her insandan farklı olarak, okuma zevkleri olan, kısacık ömrüne daha çok kitap sığdırabilmek için sürekli okumaya çalışan, süreli yayınları takip eden, seçici ve etkin okuyucudur. Bizim öncelikli amacımız iyi bir okur olmaktır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

4. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Matematik Çalışma Kitabı Sayfa 27 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

4. Sınıf Ada Yayınları Matematik Çalışma Kitabı Sayfa 27 Cevabı 

Açıyı İsimlendirelim ve Sembolle Gösterelim, Açının Kenarlarını ve Köşesini Belirtelim, Açıyı Standart Olmayan Birimlerle Ölçelim ve Standart Birimin Gerekliliğini Açıklayalım
Resimde çok sayıda açı var. Bu açıları inceleyiniz. Değişik renkte kalemlerle bu açılardan sekiz tanesinin köşelerini ve kenarlarını belirtiniz.

Aşağıdaki açıların köşelerini ve kenarlarını belirtiniz. Bu açıları isimlendiriniz ve sembolle gösteriniz.

Cetvelinizin bir köşesi ile aşağıdaki açıları nasıl sınıflandırırsınız? Deneyiniz ve ne tür açı olduklarını altlarına yazınız.

a. Ders Kitabı’nın 39. sayfasında açıklandığı gibi 8 dilimli bir açıölçer yapınız. Bu açıölçerle aşağıdaki açıları ölçünüz ve ölçülerinin kaçar dilim olduğunu altlarına yazınız.

Açıölçerimiz 16 dilimli olsaydı, bu açıların ölçüleri ne olurdu? Hepimizin aynı özellikleri olan açıölçerler kullanması gerekli mi? Niçin?

 

“4. Sınıf Yakın Çağ Matematik Çalışma Kitabı Sayfa 27” için 2 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir