11. Sınıf MEB Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 143

Değerli öğrenci ziyaretçilerimiz 11. Sınıf MEB yayınları Tarih ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Tarih geçmişteki insan topluluklarının gerek kendi aralarında gerekse komşularıyla olan siyasal toplumsal münasebetlerini yer ve zaman göstererek anlatan bir bilim dalıdır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Etkili ve verimli ders çalışma bir öğrenciyi başarıya götürecek en önemli faktörlerden biridir. Her öğrencinin bir diğerinden farklı olduğu gerçeği her öğrenci için ders çalışma ve başarıya ulaşma yolunun da farklı olacağını gösterir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

11.Sınıf Seçmeli Tarih Dersi Meb yayınları  Cevapları sayfa 143

Soru: -Aşağıdaki tabloda tanımı verilmeyen vergilerin karşılarına tanımlarını yapınız.

CEVAP: Tabloda görüldüğü gibi verilmeyen vergiler şunlardır. yahyagungor.net sitesi olarak bizlerde bu vergilerin karşılıklarını veriyoruz.

Öşür Vergisi: Müslümanlardan alınan Toprak vergisidir.

Çift bozan vergisi: Toprağını üç yıl üst üste ekmeyen köylüden alınan Vergidir

Cizye Vergisi: Gayrimüslimlerden alınan Kelle vergisi

Maden ve Gümrük vergileri:  Maden ve gümrüklerden alınan vergilerdir.

Harac Vergisi: Gayri Müslimlerden alınan toprak vergisidir.

Soru: –Yandaki metne göre tımar sisteminin Osmanlı ekonomisindeki işleyişini ve konumunu değerlendiriniz.

CEVAP: Tımar Sisteminde topraktan elde edilen gelirler hazineye aktarılmaz Tımarlı sipahler tarafından asker yetiştirmek için kullanılır. Bu askerlerin her birine cebelu denir. Böylelikle Hazineden para çıkmadan asker yetiştirilir. Devletin otoritesi her yere ulaştırılır ve üretimde devamlılık sağlanırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir