10. Sınıf Biryay Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 97

Değerli öğrenci ziyaretçilerimiz 10. Sınıf Biryay yayınları Türk Dili ve Edebiyatı ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Çalışırken ezber yapmaktan ziyade sanatçılarla ilgili okumalar yapmak özetler biyografiler okumak edebi dönemleri araştırmak yararlı olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Etkin dinle: Dersi derste hallet. Etkin dinlemek demek, konsantre olarak dinlemek demektir.Derse güçlü bir şekilde odaklanmak için aşağıdaki pratik önerileri uygulayın.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 97 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 97 Cevabı 

Uygulama: Aşağıdaki metinde bağlaç, edat ve ünlemleri bulunuz.

BURSA’NIN GERİ ALINMASI

Bahriye Zabitlerimiz, Gözlerimizden ırak olduğunuz bugünlerde zannetmeyiniz ki kalplerimizden de ıraksınız… Düşman devletleri, irili ufaklı ne kadar harp gemimiz varsa bizden aldığı vakit zannetmeyin ki sizi vasıtasız bıraktı, çaresiz bıraktı. Hâlbuki çare sizin kararınızda, sizin kalbinizdeydi… Ey Türk Askeri! Dostun ve düşmanın kim seni cenk yerinde gördü de sana hayran olmadı, sana gönül vermedi… Gönlüm istiyor fakat dilim yetmiyor. Ey Türk askeri yüreğim sevginle dolu.

H. Suphi Tanrıöver

  • Cevap:
    Bağlaçlar: “ki”, “de”,  var(sa) “ise”, “halbuki” “ve “fakat” 
    Edatlar: “kadar” , sevginle → “ile” 
    Ünlem: “ey” 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir