10. Sınıf Biryay Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 38

Değerli öğrenci ziyaretçilerimiz 10. Sınıf Biryay yayınları Türk Dili ve Edebiyatı ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Çalışırken ezber yapmaktan ziyade sanatçılarla ilgili okumalar yapmak özetler biyografiler okumak edebi dönemleri araştırmak yararlı olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Bunun için derse katılmaktan çekinmeyin, sık sık düşüncelerinizi ifade edin.Bu yazıyı eğer sıkılmadan buraya kadar okuduysanız, bu işi profesyonel olarak yaklaşmaya gerçekten kararlısınız demektir. Üstelik öğrendiklerinizi hayata geçirmek için sabırsızlanıyorsanız, işin yarısını hallettiniz demektir. Eğer bu konuda daha fazla öneri almak istiyorsanız buyrun buradan yakın.  Ayrıca gitmeden bir selam vermeyi unutmayın. (:

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 38 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 38 Cevabı 

1. Tanzimat Dönemi’nde ne tür yenilikler yapılmıştır. Anlatınız.

  • Cevap:
  • Cizye miktarının belirlenmesi işi patrikhaneye verilmiştir.
  •  İlk kağıt para basılmıştır. (Kaime – 1844)
  •  İlk dış borç İngiltere’den alınmıştır. (Kırım Harbi esnasında – 1854)
  •  İlk demiryolu hattı kurulmuştur. (İzmir – Aydın hattı)
  •  İlk telgraf okulu açılmıştır.
  •  Eğitim bakanlığı kurulmuş, okullar ilk, orta, lise ve yüksekokul diye kısımlara ayrılmıştır.
  •  Öğretmen okulları ve mülkiye mektebi açılmıştır.
  •  Kız öğrenciler ilk kez okullara alındı.

2. “Dünyada böcekler yok olsaydı, dünya ekosistemi kısa bir sürede alt üst olurdu; eğer insanlar yok olsaydı, dünya ekosistemi kendini kısa sürede toplardı.” sözünü tartışınız.

  • Cevap: İnsan doğaya çok büyük zararlar vermektedir. İnsanoğlu kendi çıkarı ve hırsları için doğayı istediği gibi kullanmakta, onu yok etmekte, onu kirletmektedir. Bu günden güne artan olumsuz bir durumdur. İnsan yok olsa doğa hemen kendini toparlayabilecektir. Oysaki diğer canlılar doğaya zarar vermekten çok onu korumaktadır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir