Dünyanın en uzun boylu kızı da YGS’ye girdi

Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Rumeysa Gelgi, Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girdi.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan ve 2,13 metrelik boyuyla “dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu kızı” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Rumeysa Gelgi, YGS heyecanı yaşadı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan ve 2,13 metrelik boyuyla “dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu kızı” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Rumeysa Gelgi, Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girdi.

Karabük Üiversitesi Teknoloji Fakültesinde sınava giren Rumeysa Gelgi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisi için heyecanlı bir deneyim olduğunu söyledi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yetkililerinin kendisine çok yardımcı olduğunu ifade eden Gelgi, soruların tahmin ettiği zorlukta olduğunu ve elinden geleni yaptığını belirtti.

Gelgi, seçeceği bölümle ilgili kesin bir karar vermediğini, daha Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) gireceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Ben ilk defa üniversite sınavına girdim. İlk kez de evimin dışında bir sınava girdim, farklı bir deneyimdi. Bazı zorlukları vardı ama ÖSYM bize çok kolaylıklar sağladı. Benim uzanarak soruları cevaplandırmam gerekiyordu. O nedenle gerekli izinleri aldık, onlarda bir yatak koymamıza izin verdiler ve soruları yatarak cevaplamama izi verdiler. İki gözetmen vardı. Engelli sınıfında girdim tek kişiye özel bir sınıftı.”

Rumeysa Gelgi’nin babası Haydar Gelgi de kendisinin kızından daha çok heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Rumeysa’nın başarılı olacağından emin olduğunu söyleyen Gelgi, “İlk kez böyle büyük bir sınava girdi, çok çalıştı. Ben de uluslararası 4. sınıf öğrencisiyim. Rumeysa’nın İngilizce üzerine düşünceleri var ama çok üretken bir çocuk” ifadelerini kullandı.

Guinness Rekorlar Kitabı’na “dünyanın 18 yaş altı en uzun genç kızı” olarak giren, 2,13 metre boyundaki Weaver sendromu (aşırı gelişmiş iskelet sistemi) hastası Gelgi’ye 10 Temmuz 2014 tarihinde sertifika verilmişti. Gelgi’ye ayrıca 2015 yılında merkezi Hindistan’daki ASSIST Dünya Rekorları tarafından ikinci bir sertifika sunulmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir