9. Sınıf MEB Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 46

Liselerde 9. Sınıflarda bu sene görülen MEB yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Edebiyat, kişinin duygu ve düşüncelerini, kendine özgü bir dil kullanarak, estetik kurallar çerçevesinde, yazılı veya sözlü olarak dile getirmesidir. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Sınavı gerçekten kazanmak istiyor muyum: Öncelikle bu soruyu kendinize mümkünse tuvalette veya gece uyumadan hemen önce kendinizle baş başa kaldığınızda sorun. Bu soruya vereceğiniz cevap sizin sadece Türkçe dersinde değil diğer derslerde de kaderinizi belirleyecektir. Eğer gerçekten bu sınavı kazanmak gibi bir amacınız yoksa, sadece çevrenin baskısı ile bu sınava giriyorsanız Türkçeden başarılı olma ihtimaliniz çok düşüktür. Unutmayın, başarı ancak kendi isteğimiz neticesinde oluşur.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 46 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 46 Cevabı (Hazırlık Çalışmaları)

Hazırlık
1. İnsanların tanımadıkları kimselere güvenmesinin ne gibi sorunlara yol açabileceğini tartışınız.

  • Cevap: İnsanlar tanımadıkları kişilere güvenirlerse başlarına büyük sorunlar açabilirler. Çünkü güvenilmeyen insanlar her türlü şeyi yapacak tiplerdir. Onların sözüne güven olmaz. Tanımadığınız insanlara karşı mesafeli olmalısınız. Böylece onları tanıma ve değerlendirme şansı yakalayabilirsiniz.

2. Hikâye okumanın kişiye kazandıracakları hakkında görüşlerinizi belirtiniz.

  • Cevap: Hikaye okumak insanın hayatı daha iyi tanımasını hayatta yer alan kişilikleri tipleri daha fazla bilmesine yardımcı olur. Bunun yanında hikaye okuma hayal gücümüzü zenginleştirir. Böylece geleceğe bakış açımızı ve de hayatımızı etkileyebilir.

3. Bazı hikâyelerde olaylara ağırlık verilirken bazılarında yaşamdan bir kesit ruhsal çözümlemelerle yansıtılır. Aşağıdaki metinleri bu bilgi çerçevesinde değerlendiriniz

  • Cevap: Ömer Seyfettin olaylara ağırlık veren hikaye yazma tekniğini kullanırken Ziya Osman Saba ise daha fazla durumlara ve de kesitlere önem veren bakış açısıyla hikayelerini oluşturmuştur.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir