9. Sınıf MEB Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 179

9. Sınıflarda bu yıl okutulan MEB yayınları Sağlık Bilgisi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. İnsan sağlığının sürdürülmesi ya da bozulan sağlığın yeniden düzeltilmesi için uğraşan, hastalıklara tanı koyma korumaya yönelik çalışmalarda bulunan birçok alt bilim dalından oluşan bilimsel disiplinlerin şemsiye adıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Özellikle denemelerde düşük netler gelince öğrenci milleti olarak hırs yapmaktansa dersleri boşluyor kısacası işin kolayına kaçıyoruz.Bu durum zincirleme yaparak diğer denemelerde de düşüşe geçmemizi ve en son ciddi olarak çalışmayı bırakmamıza kadar gidebiliyor. Bu yüzden denemelerden sonra “daha çok çalışmanız” gerektiğini kendinize sürekli hatırlatın. Dersin başına oturduğunuz en basit hali ile sınıfınızda sizden daha iyi olan kişileri hedefleyin yada puan hedefleyin. Bunun doğrultusunda çalışın.Sınav sürecinde pes etmek yolun sonu demek unutmayın.Ayırca bir deneme bakarak moral bozmayın çünkü denemelerin zorluk seviyeleri var ve denemelerin yapılma amacı eksik konularınızı tespit etmek. Sizde eksikliklerinizi tespit ederek onların üzerine yoğunlaşın.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 179 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 179 Cevabı 

B. Aşağıda size trafik ile ilgili bir dizi kavram verilmiştir. Verilen kavramları kullanarak aşağıdaki cümleleri uygun kavram ile tamamlayınız.

  • Cevap:

1. Trafik kontrolü, trafikte hareketlerin bir düzen içinde ve çevreye en az zarar verecek biçimde düzenlenmesini sağlamaya yönelik hazırlanan planların uygulanması ve denetiminin yapılmasıdır, bu amaçla konulan kurallara da trafik kuralları denir.
2. Kara yolunda aynı şeritte art arda hareket hâlinde olan iki araç arasındaki mesafeye takip mesafesi denir.
3. Yayaların ve sürücülerin diğer yaya ve sürücülere göre yolu kullanma önceliğine geçiş hakkı denir.
4. Araçların düzenli ve güvenli bir şekilde seyretmelerini sağlamak amacıyla taşıt yolunu şeritlere ayırarak kaplama üzerine çizilen çizgilere yol çizgisi denir.
5. Yayaların karşıya güvenle geçmelerini sağlamak amacıyla taşıt yolu üzerine çizilen çizgilere yaya geçidi denir
6. Güvenli yolculuk için otomobillerde emniyet kemeri, motosiklet ve bisikletlerde isekask, koruma gözlüğü, dizlik vb. gereçler zorunludur.
7. Özel araçlarda, şehirler arası otobüslerde, şehir içi otobüs ve minibüslerde emniyet kemeri bulundurulması ve kullanılması zorunludur.
8. A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfı sürücü belgesi alacak sürücü adaylarının yaşı en azon sekiz olmalıdır.
9. Bütün ehliyet türleri için en az ilkokul düzeyinde eğitim şartı aranmaktadır.
10. Motorlu taşıtlarda otomobilin egzoz çıkış borusuna bağlanan ve zararlı gaz emisyonunu azaltan cihazın (katalitik konvertör) kullanımı, çevre kirliliği önemli ölçüde azaltır.

C. Aşağıda verilen yargılar doğru ise cümlenin başındaki boşluğa “D”, yanlış ise “Y” yazınız.

  • Cevap:

1. Ulaşım yollarının yayalar ve her türlü taşıt tarafından kullanılmasına trafik denir. (D)
2. Trafikte art arda seyreden araçların hızı, 90 km/ sa. ise takip mesafesi en az 60 metre olmalıdır. (Y)
3. Kara yolundan yararlanan bireylere trafik düzenini ve güvenliğini sağlamak amacıyla uymaları gereken yasaklama, kısıtlama ve mecburiyetleri bildiren levhalara trafik tanzim işaret levhaları denir. (D)
4. Taşıt yolunu bölünmüş yol durumuna getiren ayırıcı anlamını veren çizgilere yan yana iki devamlı yol çizgisi denir. (D)
5. Dur işaret levhası anlamında olup gidilecek yolun açık olduğu görüldükten sonra yeniden hareket edilmesini bildiren işaretlere aralıklı yanıp sönen sarı ışık denir. (Y)
6. Yoldan yararlanan bireylere yol ve yolun yakın çevresi, yol kenarında bulunan yerleşim yerleri ve çeşitli hizmet birimleri hakkında bilgi veren işaretlere trafik bilgi işaretleri denir. (D)
7. Otomobillerin şehir içindeki azami hızı 70 km/ sa., yerleşim yeri dışında bölünmüş yollarda ise 120 km/sa.tir. (Y)
8. Motorlu bisiklet ve motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve koruma gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı takmaları zorunludur.(D)
9. Görev sırasında bulunan belirli araç sürücülerinin, can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak şartı ile trafik kısıtlama veya yasaklarına bağlı olmamalarına geçiş hakkı denir. (Y)

10. Trafik işaret ve görevlilerine uyma mecburiyeti ve öncelik sırası şu şekildedir: Trafik görevlisinin işaretleri, ışıklı trafik işaretleri, trafik işaret levhaları, yol çizgileri ve diğer işaretleme elemanlarıdır. (D)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir