9. Sınıf MEB Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 176

9. Sınıflarda bu yıl okutulan MEB yayınları Sağlık Bilgisi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. İnsan sağlığının sürdürülmesi ya da bozulan sağlığın yeniden düzeltilmesi için uğraşan, hastalıklara tanı koyma korumaya yönelik çalışmalarda bulunan birçok alt bilim dalından oluşan bilimsel disiplinlerin şemsiye adıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Sınav dönemi maalesef stresin öğrencilerde tavan yaptığı bir dönem. Birde buna aile baskısı katılınca tam bir ders çalışmama durumu ortaya çıkıyor. Bu durum en tehlikelisi çünkü burada öğrenci kendisinden daha çok çevresinde ki kişilerin, ailesinin ne diyeceğini düşünüyor. Çözüm ise basit. Biraz oturup bazı sorulara cevap aramak ve bunu bilinç altınıza oturtmak yeterli olacaktır. Örneğin kim için ve neden okuduğunuzu cevaplayın. Bu sorulara cevabınız “kendim ve kendi geleceğim” için ise çevrenizdeki kişileri neden kendinizden daha fazla düşünüyorsunuz? Bu durum çok daha uzun bir konu olduğu için talebiniz olursa başka bir yazıya erteliyorum.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 176 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 176 Cevabı 

1. Buna göre aşağıdaki yargılar doğru ise “D”, yanlış ise “Y” seçeneğini işaretleyiniz.

(Y) a) Karbonmonoksit gazı, kirletici kaynaklardan değildir.
(D) b) Araçların teknik bakımlarının yapılmaması çevreyi kirletme özelliklerini artırır.
(Y) c) Egzozlardan çıkan gri-beyaz duman, uygun yanma koşulları olduğunu gösterir.
(D) ç) Dizel motorlu araçlarda kirletici kaynaklar, benzin deposu ve karbüratördür.

2. Araçlar havayı ne şekilde kirletir?

  • Cevap: Araçlar motor sistemleri atık üretmektedir. Benzinli, dizel ve lpg kullanılan araçların atıkları da ona göre oluşmaktadır. Atıkların içinde zararlı gazlar da meydana gelmektedir. Araçların egzozundan çıkan atıklar havayı kirletmektedir. Araçların egzoz giderlerinden karbon salınımı da olmaktadır.Karbon salınımı küresel ısınmayı arttırmaktadır. Çevre kirliliklerinin artması da çevre sorunlarının artmasına neden olur. Çevre sorunlarının artması canlı hayatını da olumsuz etkilediği için özellikle araç üretimi teknolojisinde çevre kirliliklerinin azaltılması için çalışılmaktadır. Araçların havayı kirletmesinin önlenmesi için özel filtre sistemleri de kullanılmaktadır. Havanın kirlenmesinin önlenmesi kanuni olarak araçlar için zorunlu tutulmaktadır. Böylece araç üretim teknolojisinde motorun atıkları özel sistemlerle ölçülmektedir.

3. Taşıtlarda hava kirliliği oluşturan kaynaklar nelerdir?

  • Cevap: Motorlu taşıtların büyük çoğunluğu çevreye zarar vermektedir. Bunlar ses kirliliği, hava kirliliği gibi sorunlara neden olmaktadır. Araçlarda bunları önleyen düzenekler kurulsa da çevre sorunları yine de yaşanmaktadır. Taşıtlarda hava kirliliği oluşturan kaynaklardan biri de egzosttur.Motorlu taşıtların egzostları hava kirliliğine neden olmaktadır. Özellikle karbon salınımında yüksek miktarda sarfiyata neden olmaktadır. Bu da küresel ısınmayı arttırmaktadır. Küresel ısınma küresel çevre sorunlarından biridir. Karbon salınımı bütün araçlar tarafından gerçekleşmektedir. Karbon salınımın yüksek miktarda olması, araç sayısının gün geçtikçe yükselmesi küresel ısınmaya neden olmakta ve hava kirliliğini de arttırmaktadır. Bu da çevre sorunlarının yaşanmasına neden olmaktadır.

1. Trafiğin çevreye verdiği zararları azaltmak için alınacak önlemler nelerdir? Açıklayınız.

  • Cevap: Trafik çevreye zararlar vermektedir. Çevreyi kirleten egzoz atıklarının oluşması ve bunun yüksek miktarlarda meydana gelmesi trafiğin çevreye verdiği en önemli zararlardandır. Ses kirliliği, hava kirliliği, ışık kirliliği trafiğin neden olduğu kirliliklerdir.Trafiğin çevreye verdiği zararları azaltmak için motor üretim sistemlerinde atık oluşumunu en aza indirmek gerekir. Araçların kullandığı yollara ses izolasyon bariyerlerinin konulması gerekir. Araçların gereksiz far kullanımının önüne geçilmesi gerekir. Trafik ve çevre konusunun eğitim konusu olarak işlenmesi ve bireylerin bu konuda şuurlanması gerekir. Böylece trafiğin çevreye verdiği zararlar da azaltılmış olur. Çevre korunmuş ve canlılık faaliyetleri zarar görmemiş olur.

2. Bisiklet kullanımının çevre, sağlık ve ekonomiye sağladığı katkılar nelerdir?

  • Cevap: Bisiklet en sağlıklı ulaşım araçlarından biridir. Bisikletin kullanılması insanların sağlıklı bir hayata devam etmesini sağlar. Ayrıca çevre dostu bir ulaşım aracı olması da çevre sorunlarıyla mücadele etmede önemli bir yer tutar. Ekonomik olarak da enerji sarfiyatı olmadığı için ülke ve birey ekonomisine katkıda bulunur.Bisiklet kullanımı sayesinde bireyler sürekli spor halinde olarak düzenli spor yapmış olurlar. Böylece sağlıklı kalırlar. Sağlıklı yaşamak için düzenli spor yapmak gerekir. Bisiklet de bunda en önemli katkıları sağlar. Bisikletin herhangi bir enerji sarf etmemesi de ekonomik olarak kalkınma sağlar. Enerjinin dışa bağımlılığı arttırması tehlike olarak görülmektedir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir