9. Sınıf MEB Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 160

9. Sınıflarda bu yıl okutulan MEB yayınları Sağlık Bilgisi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. İnsan sağlığının sürdürülmesi ya da bozulan sağlığın yeniden düzeltilmesi için uğraşan, hastalıklara tanı koyma korumaya yönelik çalışmalarda bulunan birçok alt bilim dalından oluşan bilimsel disiplinlerin şemsiye adıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Doğadaki her şeyin bir amacı vardır. Her öğrencinin mutlaka bir ya da birkaç amaç belirlemesi gerekir. Amaç belirleme konusunda kendi potansiyellerini göz önünde bulundurmaları uygundur. Amaç belirlemek gidilecek noktayı gösterir ve amaca yönelik çalışmalar kalıcı olur.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

 

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 160 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 160 Cevabı 

1. Güvenli bir yolculuk için alınması gereken önlemler nelerdir? Açıklayınız.

  • Cevap:#1- Araç bakımının, muayenesinin ve seyahat öncesi temel kontrollerin yapılmış olması. (Aracın su, yağ, lastik, aydınlatma, klima sistemleri vb. kontrolü; ilkyardım çantası, ikaz işaretleri, gerekli trafik belgeleri, harita bulundurulması)

    #2- Başta emniyet kemerlerinin bağlanması olmak üzere trafiğe çıkmadan, doğru ve güvenli sürüşle ilgili hazırlıklarının tamamlanması. (Koltuk, ayna ayarları, eşyaların sabitlenmesi v.b)

    #3- Aracın, trafik kurallarının izin verdiği sınırlar dahilindeki hızlarda kullanılması.

    #4- Toplam 8 saatten fazla araç kullanılmaması, 2 saatte bir 15 dakikalık mola verilmesi.

    #5- Yol boyunca trafik ışık, levha, işaret ve işaretçilerine dikkat edilmesi, yaya geçitleri, çocukların bulunduğu bölgelerde azami dikkat gösterilmesi.

    #6- Araç kullanıcısının seyir sırasında kesinlikle cep telefonu kullanmaması.

    #7- Aracın sakin bir şekilde kullanılması, olası diğer sürücü hatalarına karşılık verme eğilimi gösterilmemesi.

    #8- Araç kullanıcılarının yolculuğa hazır fiziki duruma sahip olması. (Dinlenmiş, rehavet sağlayıcı ilaç/alkol v.s almamış olması)

    #9- Gece yolculuklarının görüş zafiyetini artırdığı için mecbur kalınmadıkça tercih edilmemesi.

    #10- Herhangi bir kazaya karışılması ve rastlanması durumunda, öncelikle çevre ve kişi emniyetinin alınması, kaza yerine yaklaşan diğer sürücüleri uyarıcı tedbirlerin alınması.

2. Emniyet kemeri ve çocuk koltuğunun kullanılması neden önemlidir?

  • Cevap: Emniyet kemeri ve çocuk koltuğunun kullanılması güvenli bir seyahat gerçekleştirmek için en önemli güvenlik çözümlerinden biridir. Araç içi güvenliğinde emniyet kemeri ve çocuk koltuğu olmazsa olmazdır. Emniyet kemerinin ve çocuk koltuğunun kullanılması kanunlarda yer almaktadır. Bunların yapılmaması herhangi bir ihmali ceza gerektirir.Emniyet kemeri ve çocuk koltuğunun kullanılması can ve mal güvenliğini sağlar. Sağlıklı bir ulaşımın gerçekleşmesini sağlar. Emniyet kemeri kullanan kişilerin daha güvenli bir seyahat geçirdiği bilinmektedir. Araçlarda çocuk koltuklarının kullanılması da çocuklar için oldukça önemlidir. Hem sürücü çocuk arasındaki iletişim kopmaz hem de çocuklar güvenli bir seyahat gerçekleştirir.

3. Trafikte seyir hâlinde cep telefonuyla konuşmanın sakıncaları nelerdir? Açıklayınız.

  • Cevap: Trafikte seyir halindeyken ister sürücü konumunda isterse yolcu konumunda olunsun telefonla konuşmak tehlikeli ve yasaktır. Trafikte seyir halinde olmanın bazı kuralları vardır. Bu kurallar can ve mal güvenliğinin sağlanması içindir. Trafik kuralları arasından en önemli özellikle sürücülerin telefonla konuşmasının yasak olmasıdır.Telefonla konuşmak sürücülerin dikkatini dağıtmaktadır. Dikkatin dağılması kazaların yaşanmasına neden olur. Kazaların yaşanması da can ve mal kaybının yaşanmasına neden olur. Maddi ve manevi hasarlar meydana gelir. Trafikte seyir halindeyken cep telefonu çalarsa aracın müsait bir yere çekilip telefona cevap vermek en doğrusudur. Eğer araç teknolojisinde varsa telefon radyoya bağlanabilir.

4. Trafikte kask, koruma gözlüğü ve dizlik kullanılması neden önemlidir?Açıklayınız.

  • Cevap: Trafikte bisiklet ve motosiklet gibi araçlar kullanırken ayrıca kullanılması gereken güvenlik ekipmanları bulunmaktadır. Bisiklet ve motosiklet gibi araçlarla trafiğe çıkıldığında güvenlik önlemleri almak gerekir. Çünkü can ve mal güvenliğini sağlamak esastır. İnsanların tedbir almadan trafiğe çıkması hem ceza gerektirir hem de insanlar için tehlikelidir.Trafikte kask kullanılabilir, koruma gözlüğü de takılabilir, dizlik ve dirseklik gibi ekipmanlar da kullanılabilir. Böylece en hassas noktalar ve vücudun denge merkezleri olarak bilinen yerler koruma altına alınarak yaralanmaların da önüne geçirilir. En az hasara uğrama şekliyle bu ekipmanların kullanılması gerekir.

5. Trafikte aydınlatmanın yetersiz olduğu ve hava koşullarının fark edilmeyi güçleştirdiği durumlarda ne gibi önlemler alınmalıdır? Açıklayınız.

  • Cevap: Trafikte aydınlatma önemlidir. Yetersizliği sonucunda araçlar yayaları görmeyip yada birbirlerini görmeyip kaza yapabilirler. Sis yağmur ve dolu gibi hava koşullarında araçların sürüşü zor olur. Buzlanma başta olmak üzere olumsuz hava şartları arabaların işini zorlaştırır. Bu nedenle de fosforlu renkler başta olacak şekilde renkli giysiler ve levhalar yapılmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir