9. Sınıf MEB Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 187

9. Sınıflarda bu yıl okutulan MEB yayınları Fizik Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Fizik maddeyi, maddenin uzay zamanda hareketini enerji ve kuvveti de kapsamak üzere bütün ilgili kavramlarla birlikte inceleyen doğa bilimidir. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Zamanınızı en verimli şekilde idare edin. Haftalık ders planı düzenleyin ve gereken zaman dilimlerini günlük çalışmalarınıza göre belirleyin. Bu yöntem notlarınızın artmasında da yardımcı olacaktır. Elinizden geldiği kadar kurduğunuz plana bağlı kalmaya çalışın ancak kendinize vakit ayırmayı da sakın unutmayın. Düzenlemiş olduğunuz haftalık ders programında günlük yaptığınız her şeyi eklemeyi unutmayın örneğin yemek, ailenizle ve arkadaşlarınızla vakit geçirmek.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Enerjinin Korunumu ve Enerji Dönüşümleri Cevapları

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Ünite Enerji Sayfa 187 Enerjinin Korunumu ve Enerji Dönüşümleri Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Fizik Ders Kitabı Sayfa 187 Cevabı

Hızla giden bir arabanın sürücüsü aniden frene bastığında yerde neden siyah lastik izleri oluşur?

  • Cevap: Frenler aracın tekerleğini yavaşlatmak ve döndürmek isteyecektir. Araç, kütle ve hızından dolayı, eylemsizlik yasası gereğince hızına devam etmek isteyecektir. Frenler tekerleri kitlese bile araç bir süre sürüklenir. Hemen durmaz. Tekerin yola sürtünmesi/sürünmesi sırasında siyah teker izleri meydana gelir.

Yere hızlıca çarptırılarak sıçraması sağlanan top neden bir süre sonra durur?

  • Cevap: Kısa cevap olarak enerji kaybı diyebiliriz. Çarpıp yükselen bir cisim, eski yüksekliğine/konumuna ulaşamaz. Enerji kaybeder. Bu yüzden her seferinde biraz daha az yükselir. En sonunda da tamamen durur.

Kaplumbağa, karınca, ayı gibi bazı canlılar neden kış uykusuna yatarlar?

  • Cevap: Kısa cevap olarak şunu diyebiliriz: Yaşamak, hayatta kalmak için. Sert geçen kış aylarında ortam soğukluğu ve yiyecek bulma sıkıntısı hayvanları bu yola iter. Kış uykusu, bir bakıma kendini bir süre askıya almaktır. Şöyle ki, kış uykusuna yatan canlıların metabolizma hızları düşer ve enerji tüketimleri minimum seviyeye iner. Böylece çok fazla besin ihtiyacı hissetmezler. Vücut ısıları da düşeceği için ısı kaybı da daha az olur. Sonuç olarak canlıların hayatta kalma şansı artar.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir