8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 33

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. İşin en can alıcı noktasına gelmiş bulunmaktasınız. Özellikle dil bilgisi konularında öğrenmiş olduklarınızı sizin belirlediğiniz ölçüde bir kâğıda ve renkli kalemler kullanarak şematik olarak gösterin. Oklar, listeler vb. yöntemlerle konuları kısa örnek ve hatırlatıcı açıklamalar yaparak gösterin. Bu kavram haritalarını, konunun adı geçtiğinde aklınıza gelecek şekilde yutun.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8.Sınıf Tuna Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı 33.Sayfa Cevapları

SORU: Sömürgecilik ile manda ve himaye sistemi arasında, ortaya çıkarabileceği sonuçlar bakımından bir farklılık olduğu söylenebilir mi? Neden?
CEVAP: Sanayi inkılabı sonucunda ortaya çıkan sömürgecilik,hammadde ve pazar arayışı demektir. Buna göre fabrikalaşmayı sağlayan batı ülkeleri hammadde açısında zengin olan ve nüfus açısında elverişli olan Asya ve Afrikadaki ülkeleri sömürge haline getirmişlerdir. Zamanla rekabet haline gelen sömürgecilik I.Dünya savaşına neden olmuştur. I.Dünya savaşından sonra hakimiyet alanlarını devam ettirmek isteyen batılı devletler Paris Barış Konferansında manda ve himaye sistemini uydurmuşlardır. Manda ve himayeciliği uygulayan İngilitere ve Fransa sömürge alanlarını korudukları ve genişlettikleri için iki sistemin birbirinden farkı yoktur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir