8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 180

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Bazen siz kendinizi hazır hissetseniz de çalışma ortamınız buna müsaade etmez. Bu yüzden çalışma alanınızı en iyi şekilde düzenleyin. Peki bunun nasıl yapacağım diyorsanız işe ilk olarak gereksiz ve dikkatinizi dağıtacak her şeyi ortadan kaldırmak ile başlayın. Poster, dergiler, telefon, tablet gibi gibi…. Ama burada ki en önemli kısım telefonlar. Maalesef telefonlar en çok dikkatimizi dağıtan etken.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8.Sınıf Tuna Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı 180.Sayfa Cevapları

SORU: İngiltere’nin, Musul sorununu Milletler Cemiyetine taşımak istemesinin nedenleri neler olabilir?

CEVAP:  Lozan Barış Antlaşmasında Musul sorunu Türkiye ile İngiltere arasında yapılacak görüşmelere bırakılmıştı. Görüşmeler sırasında devletler çeşitli önerilerde bulundular. İngiltere sorunu Milletler Cemiyetine taşımak istedi. Türkiye o sıralarda Milletler Cemiyetine üye değildi. Milletler Cemiyetinde etkin olan İngiltere üye devletlerin de onayını alarak Türkiye’ye karşı avantaj sağlam istiyordu.

SORU: Türkiye’nin nüfus mübadelesi istemesinin nedenleri neler olabilir?

CEVAP:  Hem Yunanistan’daki hem de Türkiye’deki azınlıkların sorunlarının daha da artması üzerine Lozan şehrinde barış anlaşmasının hazırlığı için görüşmelerin başladığı dönemde 30 Ocak 1923 tarihinde Türkiye ile Yunanistan arasında mübadeleyi öngören sözleşme imzalandı. Türkiye’nin amacı azınlıkların yaşadığı sorunları en aza indirmektir.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir