8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 170

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Saatlerce ders çalışsanız da aklınızda hiçbir şey kalmıyor yada derse başladıktan bir iki dakika sonra kendinizi hayaller dünyasında buluyorsanız büyük bir ihtimal ile ders çalışma noktasında eksik yaptığınız şeyler var. Bu sorunlar genelde kişiden kişiye değişse de aslında derse odaklanamayan kişilerin verimli ders çalışabilmeleri için yapacakları şeylerin başında ilk olarak sorunu tespit ederek ortadan kaldırmak bulunuyor.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 170 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 170 Cevabı 

“Türk millî hareketi Ankara’dan Kafkasya’ya, İran, Arabistan, Suriye ve Mısır’a yansımakla kalmadı. Etki sahasını Balkanlar, Rumeli ve Arnavutluk’a kadar genişletti. 15 Mart l923’te Foreign Affairs’te yayımlanan bir makalede, ‘Hint Müslümanları da dâhil olmak üzere milyonlarca Müslümanın İslam’ın yenilmez kılıcı olarak gördüğü Türkiye, milyonlarca Müslüman olmayan Asyalı tarafından da desteklenmekte ve Batı’ya karşı ayaklanışın öncüsü sayılmaktadır. Bu gelişme Doğu ile ilgisi olan bütün Batı milletleri için bir tehlike işaretidir…”

Sömürgeci batılı devletlerin Türk Kurtuluş Savaşı’nın başarısından çekinme nedenleri nelerdir?

  • Cevap: Birinci Dünya Savaşı’nın ardından yaşanan gelişmeler nedeniyle İtilaf Devletleri’nden özellikle batılı devletler Anadolu üzerinde işgal girişimi başlatmıştır. Bu işgal girişimi milli mücadele sonucunda Türk zaferiyle sonuçlanmıştır. Tür Kurtuluş Savaşı’nın gerçekleşmesiyle büyük kahramanlıklar gösterilmiştir.Türklerin vatan, millet, din ve devlet söz konusu olduğundan nasıl bir ve beraber olduğunu gören ve bundan ürken batılı devletler bu başarıdan çekinmişlerdir. Bu nedenle Türkleri Anadolu’dan çıkaramayacaklarını anlamışlardır. Bu uda Türk gücünün kesin bir şekilde anlaşılmasını sağlamıştır. Kurtuluş Savaşı sayesinde Türkler birlik ve beraberlik içinde olmanın önemini kavramış ve yeni bir devlet kurarak yeniden tarihe geçmişlerdir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir