8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 168

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Derslerinizi daima masa başında çalışınız. Yatarak, uzanarak, kanepede, yatakta ders çalışılmaz. Böyle çalıştığınızda fizyolojik olarak gevşeyeceğinizden motivasyonuz azalır ve uykunuz gelebilir. Çalışma ortamında dikkatini dağıtacak afiş, poster gibi uyarıcıların olmaması gerekir. Eger çalışacağın konu uzunsa konuyu belli kısımlara ayırarak, konu kısa ise bütün olarak öğrenmeye ve çalışmaya dikkat et. Yani tümevarım ve tümdengelim metotlarını kullan.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 168 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 168 Cevabı 

“Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak.”

Gençliğe Hitabe’de geçen hangi sözler, Atatürk’ün ülkenin geleceğini gençlere emanet ettiğini vurgular?

  • Cevap: Gençliğe Hitabe olarak bilinen hitabe Mustafa Kemal’in Nutuk adlı eserinin sonunda gençlere hitaben yazdığı yazıdır. Bu yazı hutbe şeklinde bir hitabe değeri taşıdığı için bütün resmi kurumlarda yer almaktadır. Gençliğe Hitabe’de ana konu gençlerin devlete, millete, vatana ve cumhuriyeti kuran değerlere sahip çıkmasıdır.“Ey, Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmendir.” sözü Atatürk’ün geçlere verdiği önemi ve ülkenin geleceğini gençlere emanet ettiği gerçeğini vurgulamaktadır. Bağımsızlığın korunması ve saldırılara karşı da müdafaa edilmesi Türk gençliğinden beklenen erdemli bir davranış olarak hitabede dile getirilmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir