8. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 164

Sevgili öğrencilerimiz 8. Sınıf Tuna yayınları İnkilap Tarihi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Ana dilde düşünme bunu konuşulmak istenen yabancı dile çevirme stratejisini kullanan kişiler konuşmalarına başladıklarında uzun karışık anlamsız söz dizinleri kullanırlar. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ders çalışırken birden çok duyu organın aktif olsun. Yeri geldiğinde odan içerisinde, yastığa, duvara veya aynaya çalıştığın konuları anlat. Burada amaç,  anlattığın konuyu hem kulağın duyacak hem anlatacaksın, hem göreceksin. Yani duyu organlarının aktif olarak öğrenme işine katılması gerekir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 164 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 164 Cevabı

Gelişmiş ülkeler arasına girmek ile Atatürk’ün inkılapçılık ilkesi arasındaki ilişkiyi araştırınız.

  • Cevap: İnkılapçılık ilkesi cumhuriyetin kurucu ilkelerinden biridir. İnkılapçılık sayesinde yapılan devrimler yoluyla muasır medeniyetler seviyesine çıkmayı sağlayacak çağdaş ve modern kurumlar ve sosyal haklar elde edilerek yeni bir anlayış sosyal ve siyasal olarak yerleştirilmeye çalışılmıştır.Gelişmiş ülkelerde yeniliklerin önyargısız bir şekilde gerçekleştirilmesi, çağdaş ve modern bir algıda meydana getirilmesi cumhuriyetin kurulmasıyla inkılapçılık ilkesi doğrultusunda Anadolu topraklarında uygulanmaya başlanmıştır. Batı medeniyetinin esas alınması inkılapçılık ilkesi sayesinde olduğu için gelişmiş ülkeler arasına girmek de inkılapçılık ilkesi sayesinde olacaktır. Çünkü gelişmek için yenilik yapmak ve yeniliklere açık olmak gerekir.

“Uçurumun kenarında yıkık bir ülke… Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar… Yıllarca süren savaş… Ondan sonra içerde ve dışarıda saygı ile tanınan yeni vatan, yeni toplum, yeni devlet ve bunları başarmak için aralıksız inkılaplar… İşte Türk genel inkılabının bir kısa ifadesi.”

“Benim elime büyük yetki ve kudret geçerse ben sosyal hayatımızda arzu edilen inkılabı bir anda uygulayacağımı zannederim. Zira ben, bazıları gibi halkı ve aydınları yavaş yavaş benim düşüncelerim seviyesinde düşünmeye alıştırmak yoluyla bu işin yapılacağını kabul etmiyor ve böyle harekete karşı ruhum isyan ediyor. Neden ben bu kadar sene yükseköğrenim gördükten, sosyal ve medeni hayatı incelemek, hürriyetin tadını çıkarmak için hayatımı ve zamanımı sarf ettikten sonra halkın seviyesine ineyim? Onları kendi seviyeme çıkarayım, ben onlar gibi değil, onlar benim gibi olsun…”

Atatürk, Türk milletini çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak için neler yapmıştır? Düşüncelerinizi söyleyiniz.

  • Cevap: Mustafa Kemal, Milli Mücadele ile başlayan süreçte milleti ve vatanı için önemli kararlar almıştır. Düşmana karşı yek vücut olunmasında liderlik rolünü kullanmıştır. Kongrelerin düzenlenmesi ve genelgelerin yayınlanmasıyla mücadelede örgütlenme safhasında önemli bir yer edinmiştir. Cumhuriyetin ilan edilmesi ve sonrasındaki devrimlerle çağdaş uygarlık seviyesini hedeflediğini göstermiştir.Medeni Kanunun kabulü, Kılık Kıyafet Kanununun kabulü, Tevhidi Tedrisat Kanunun hayata geçirilmesi, kadınlara sosyal hakların ve özgürlüklerin tanınması, Kılık Kıyafet Kanununun çıkarılması, Harf İnkılabının yapılması gibi yenilikler muasır medeniyetler seviyesine ulaşılmak için yapılan yeniliklerdir. Sosyal ve siyasi hayatta çağdaş ve modern bir yapıya ulaşmak amaçlanmıştır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir