8. Sınıf Öğün Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 104

Değerli öğrencilerimiz 8. Sınıf Öğün yayınları Matematik Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Matematik çalışırken bu dersi bir sözel grubu dersi gibi düşünmemek gerekir Matematiğin zorluğunu öğrenci kendi yeteneksizliği olarak görmemelidir Her dersin özelliği farklı olduğu için matematik dersi için yapılacak çalışmada farklı olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Günlük tekrarın yanında haftalık ve aylık tekrarlar da başarınızı zirveye çıkartır.Konu tekrarı yaparken önemli bilgilerin altını çizin ve en önemli bilgileri karalama şeklinde hızlı not alın. Ayrıca  mümkünse içinizden veya dışınızdan tekrar edin. Ya da konuyu bir arkadaşınıza anlatın. Böylelikle bilgiyi hem görsel hem dokunsal hem de işitsel olarak kaydetmiş olursunuz.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 104 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 104 Cevabı 

Noktalı çembersel kâğıda [AO] ve [OB] kenar uzunlukları 5 cm (bir kürdan boyu) olan geniş açılı ikizkenar bir AOB ni çizelim. [AB] kenar uzunluğunu ölçerek not edelim.

Daha sonra [AO] ve [OB] üzerine kürdan yerleştirerek [AO] kenarındaki kürdanı [OB] ye dik olacak şekilde ([AO] ± [OB]) kaydıralım.
Yeni durumdaki AOB nin de [A’B] kenar uzunluğunu ölçerek not edelim.
Tekrar [OA’] kenarını oluşturan kürdanı, dar açılı üçgen oluşturacak şekilde [OB] kenarına doğru yaklaştırarak AOB nini elde edelim. [A”B] uzunluğunu ölçerek not edelim.
[AB], [A’B] ve [A”B] kenar uzunluklarını karşılaştıralım.
O m(AOB)nin ölçüsü küçüldükçe bu açıya karşılık gelen [AO], [A’B], [A”B] kenar uzunlukları nasıl bir değişiklik gösterdi?
O Üçgenin kenar uzunlukları ile bu kenarların karşısındaki açıların ölçüleri arasında nasıl bir ilişki vardır? Tartışınız.

  • Cevap:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir