8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Gizem Yayınları Sayfa 58

Değerli öğrencilerimiz Gizem yayınları 8. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Sınavda gelen Türkçe sorularını anlam bilgisi, dil bilgisi, anlatım bozuklukları, yazım bilgisi ve edebiyat bilgilerinden meydana gelen temel başlıklar altında toplamak mümkündür. Soruların %80’i ise anlam bilgisi ile ilgili sorulardan oluşmaktadır. Bu da sınavda ezbere dayalı bilgi aranmadığının, daha ziyade yorum ve kavrama gücünün denendiğinin açık bir göstergesidir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 58 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 58 Cevabı 

1- Hz. Muhammed’in (s.a.v.), esirlerden serbest kalabilmek için okuma yazma öğretmelerini istemesi onun hangi özelliğini göstermektedir?

  • Cevap: Ona duyulan saygıyı ve ona duyulan güveni göstermektedir.

2. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) bilgiye önem vermesi toplumsal hayatı nasıl etkilemiştir?

  • Cevap: Peygamberimiz bilgi öğrenmeyi teşvik ederken, bununla sadece dini bilgileri kastetmemiştir. Allah rızası gözetilerek, insanlara yararlı olacak her türlü bilgi, Peygamberimiz tarafından övülmüştür. İslam’a göre her insanın kendisine lazım olan bilgiyi öğrenmesi farz; insanların yararına olan bilgiyi öğrenmesi ise farzıkifayedir.

3. Bilgiye önem vermemenin ne gibi toplumsal sonuçları olabilir?

  • Cevap: Sosyalleşmeye , kişilerin kendilerini geliştirmesini sağlar.

“Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamaz.” sözünü bilginin önemi açısından tartışınız.

  • Cevap: Eğer konuyla ilgili bilgimiz yoksa o konuda bir fikrimiz olursa yanlış bir davranışta bulunarak hata yapabiliriz.

“Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme…”1 2 ayetinin anlamını tartışınız.

  • Cevap: Gördüğümüz duyduğumuz ve inandığımız şeylerden sorumluyuz. Emin olmadığımız konuları ne kadar peşine düşersek o kadar yanlış yapmış oluruz. Bir şeyi kesin bilmiyorsak o konunun peşini bırakmalıyız. Doğruluğa her zaman önem vermeliyiz.

Hz. MUHAMMED’İN (S.A.V.) HAYATINDAN ARAŞTIRIYORUZ

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatını anlatan kitaplara başvurarak onun bilgiye verdiği önemle ilgili örnekler bulunuz. Bulduğunuz örnekleri defterinize yazınız. Bu örnekleri sınıfta okuyarak arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap:”İnsanların en kötüleri, ilmini kötüye kullanan alimlerdir”.

    “İlmin esirgenmesi helal olmaz.”