8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Gizem Yayınları Sayfa 56

Değerli öğrencilerimiz Gizem yayınları 8. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Türkçe’yi iyi öğrenmek TEOG’da başarı kazanmanın en önemli anahtarlarından biridir. Türkçe’ye hakim olmanız sorulan doğru anlamanıza ve hızlı algılamanıza kolaylık sağlayacaktır. Öte yandan Türkçe’yi iyi bilmek sadece Türkçe sorularını çözerken değil, diğer sorulan çözerken de size fayda sağlayacak, sizin onları da doğru ve hızlı kavramanıza yardımcı olacaktır.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 56 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 56 Cevabı 

1. Hz. Muhammed’in (s.a.v.), “O da bir insan değil mi?” sözü ne anlama gelmektedir?

  • Cevap: O insana da merhamet gösterilmesini belirtmiştir.

2. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) çocuklara da selam vermesi ve onların isteklerini sorması onun hangi özelliğini gösterir? Neden?

  • Cevap: Peygamberimiz bu sözüyle din ayrımı gözetmeksizin herkese saygı duyulması gerektiğini bizlere anlatmıştır. Yani dini farklı olsa da bizler gibi birer insandır. Bizlerde insanların görüşüne bakmadan herkese saygı duymalıyız.

İnsanlara değer verme konusunda Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hangi davranışlarını örnek alabileceğinizi listeleyiniz.

  • Cevap: • İnsanlara içten, samimi ve güler yüzlü davranır, herkesle konuşur, selamlaşır, kimsesiz, yaşlı, hasta ve yetimlerle ilgilenir, kendisiyle özel görüşmek isteyenleri geri çevirmezdi.

    • Kendisini davet edenlerin davetlerine katılır, verilen armağanları (küçük ve değersiz olsa bile) geri çevirmezdi.

    • Müslüman olmayan komşularıyla iyi geçinir, hasta olduklarında onları ziyaret eder, hangi dinden olursa olsun insana insan olduğu için değer verilmesini isterdi.

Verdiği sözü yerine getirmeyen kimselere güvenir misiniz? Neden?

  • Cevap: Güvenemem. Çünkü; verilen söz bir senettir ve insan verilen sözü tutmayınca o kişiye karşı bir dahaki sözünde kuşkulanmamıza sözünü tutabilecek mi tutamayacak mı gibi sorular aklımızda dolaşır.

1. Sırrınızı kimlerle paylaşırsınız?

  • Cevap: Sözünde duran güvenimi sarsmayan insanlarla.

2. Mevlâna’nın ‘Ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün.” sözü ne anlama gelmektedir?

  • Cevap: Kimsenin iki yüzlü olmaması, söz ve davranışlarının bir olması gerektiğini anlatmak istemiştir.