8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Gizem Yayınları Sayfa 48

Değerli öğrencilerimiz Gizem yayınları 8. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Kaynaklarım yeterli mi: Sınavı gerçekten kazanmak istediğinize kanaat getirdiniz, bilgi düzeyinizi de ölçtünüz ve artık ders çalışmak ve bu sınavı kazanmak istiyorsunuz. O halde şu aşamada yapmanız gereken YGS Türkçeye çalışmak için elinizdeki kaynakların yeterli olup olmadığını belirlemek ve eğer yeterli değilse ek kaynak temin etmek. Öğrenmek, pekiştirmek ve bilgilerin kalıcılığını sağlamak için az sonra değineceğimiz konu tekrarı ve soru çözümü çok önemli olacaktır. Bunun için de doğru kaynaktan çalışmalısınız. (YGS Türkçe için çalışacağınız kaynakları daha sonraki yazılarımızda okuyabilirsiniz.)

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 48 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Gizem Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 48 Cevabı 

Hac görevini yerine getiren kişilerdeki olumlu davranış değişikliklerinin sebepleri neler olabilir?

1. Bir yeri ilk kez gördüğünüzde ya da biriyle tanıştığınızda neler hissediyorsunuz?

Yeni yerler görmek veya yeni insanlar tanımak insan üzerinde heyecan verici tesir bırakırlar. Özellikle bu duruma hevesli olan kişiler için daha motive edici bir durumdur. Bu insanlar yeni kişiler tanıdıkça, onlarla kaynaşıp farklı bilgiler edindikçe kendilerini daha sosyal ve mutlu hissederler. Yeni yerler görme hevesinde olan kişiler için de aynı durum geçerlidir.
Bu durum Hac ve Umre ibadetini yapan müslümanlar için geçerlidir. Burada müslümanlar kutsal toprakları ziyaret ederek yeni yerler görürler ve Dünya’nın dört bir yanından gelen müslümanlar ile tanışma fırsatı yakalarlar.

2. Sizce hacca gidip gelmek kişide nasıl duygular uyandırır ve ne tür davranış değişiklikleri meydana getirir? Neden?

Hac ve Umre ibadetlerini gerçekleştiren kişiler yeni yerler görmüş, bir çok farklı medeniyetten müslümanlarla tanışmış ve ibadet ederek günahlarından arınmış müslümanlardır.
Hac ve umre ibadetleri mal ve beden ile yapılan ibadetlerdir. Müslümanlar bu ibadetler için para harcamaktadırlar. Bu sayede müslümanlar fedakarlık duygusunu yaşamış olacaklardır. Tüm Dünya müslümanları ortak bir amaç için kutsal topraklarda bulunurlar. Bu durum onlar arasındaki sevgi, dayanışma ve kardeşlik bağlarını güçlendirir. Kutsal topraklarda ihrama girmiş tüm müslümanlar oldukça sade ve aynı şekilde görünmektedirler. Bu sebeple makamları, kimlikleri vs. farkı kalmamaktadır. Bu durum insanı Allah’ın karşısında herkesin eşit olduğunu bir kez daha anlamaya itmektedir. Insanlar bu sayede her şeyin geçici olduğunu kavramaktadırlar. Bu duyguları yaşayan müslümanlar duyguları ve davranış şekilleri değişikliğe uğramış olarak döneceklerdir.

3. Sizce hacca gidip gelenler başka ülkelerin hacılarından söz ederken en çok nelere değinirler?

Hacca gidip gelen insanlar öncelikle bize orada hissettikleri manevi duyguları anlatırlar. Gördükleri yerlerde peygambere efendimizin yaşadığını, burada mutlu olduğunu, burada acı çektiğini düşünürler. Onun her gün yürüdüğü yollardan yürürler. Bütün bunlar onları duygulandırır ve geldiklerinde bize ilk olarak bunları anlatırlar.
Hacca giden yakınlarımız, orada bulunmanın nasıl bir his olduğunu anlattıktan sonra orada ibadet etmenin nasıl olduğunu anlatırlar. Kendilerine yaratıcılarını en yakın hissettikleri yerde ona dualar etmenin nasıl olduğunu anlatırlar.

Son olarak hacca giden yakınlarımız, bulundukları yerde insanların aynı dine mensup olmasına rağmen ne kadar farklı olduklarını fark ederler. Bu kültürel farklar; ibadet etme biçimi de olabilir yalnızca yemek yeme şekli bile olabilir. Bütün bu farklılıkları onlardan dinleyebiliriz.