7. Sınıf Mevsim Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 108

Ortaokul 7. sınıf öğrencilerinin bu yıl okudukları mevsim yayınları Fen Bilimleri ders kitabının yanıtları aşağıdadır. Eğer, kitabınızda bulunan bir sayfayı aradıysanız, cevaplar aşağıda yer bulacaktır. Buradaki çözümleri ödevlerinize yardımcı olarak kullanabilirsiniz. Çünkü, bazı öğrenciler, anlamadığı halde “İşlem tamam taraftara selam der” ve anladığını zannederek dersi geçer. Buna “erken anlama” sorunu denir. Bazı öğrenciler de;  “Off  be bir türlü anlayamıyorum” diyerek tam olarak anladığını hissetmez. Buna da “geç anlama” sorunu denir.

Hemen aşağı bölümde ders kitabının ilgili sayfasının cevaplarına göz atabilirsiniz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. İyi dersler…

Sayfanın Cevapları:

7. Sınıf Mevsim Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 108 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

7. Sınıf Mevsim Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 108 Cevabı 

1. Maddeyi oluşturan en küçük parçacık nedir?

  • Cevap: Madde, gözle görülebilir olan her şeydir. Madde parçacıklardan meydana gelmektedir. Madde, mikroskobik olarak belli parçacıklardan oluşmaktadır. Bu parçacıklar özel görüntüleme sistemleriyle görüntülenmektedir. Maddeyi oluşturan en küçük parçacık atomdur. Atom, maddeyi oluşturan en küçük birimdir.Atom, belli katmanlardan oluşmaktadır. Çekirdek ve elektron katmanları atomu oluşturan katmanlardır. Çekirdek proton ve nötronlardan oluşan bir yapıdır. Çekirdeğin etrafında elektron katmanları bulunur. Bu katmanlar bulutsu bir yapıdadır. Elektronların bıraktığı izlerle her katmanda olması gereken ile bulunan elektronlar gözlemlenebilir. Maddeyi oluşturan en küçük birim olarak atom, gün geçtikçe özellikleri daha iyi anlaşılan bir sistemdir.

2. Maddenin yapısıyla ilgili geçmişten günümüze kadar yapılan çalışmalar nelerdir?

  • Cevap: “Hücre ilk olarak 17. yüzyılda yani 1700’li yıllarda Rober Hooke (Rabırt) tarafından incelenmeye başlandı.”
    “Uzun incelemeler sonucunda hücrenin çok küçük bir yapıya sahip olduğunu öğrendiler. Bunun sonucunda küçük odacık anlamına gelen “Hücre” adını aldı.”
    “Daha sonra 19. yüzyıllarda Robert Brown daha gelişmiş mikroskoplarla hücreyi inceleyerek içerisinde küresel bir yapının bulunduğunu anladı. Daha sonra bu yapıya çekirdek anlamına gelen “nucleus” adını verdi.”

3. Maddenin yapı taşları mikroskopla görülebilir mi?

  • Cevap: Maddenin yapı taşı, atomdur. Atomu görüntülemek için özel görüntüleme sistemleri kullanılmaktadır. Her mikroskopla atomların görüntülenmesi mümkün değildir. Elektron mikroskoplarıyla yapılan görüntülemeler atomun görüntülenmesini sağlar. Sıradan ışık mikroskoplarıyla atomun gözlemlenebilmesi mümkün değildir. Bu nedenle atomları görmek için özel mikroskoplara ihtiyaç vardır.Maddenin yapı taşları mikroskopla görülebilir. Fakat bunun için özel tasarlanmış mikroskoplara ihtiyaç vardır. Elektron mikroskopları bu işe yaramaktadır. Atom katmanlardan oluşmaktadır. Çekirdek, nötron ve protonlardan meydana gelir.  Çekirdek etrafında da elektron katmanları bulunmaktadır. Elektronlar bulutsu bir yapıda katmanlarda bulunmaktadır. Elektronlar hareket halindedir. Çekirdek unsurları ise hareket etmez. Mikroskobik olarak gözlem için özel mikroskop gerekir.

 

“7. Sınıf Mevsim Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 108” için 2 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir