6. Sınıf MEB Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 222

Değerli öğrencilerimiz 6. Sınıf MEB yayınları Türkçe Çalışma kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ne istiyorum”un karşılığı “ne fedakarlıkta bulunacağım”dır.Bu nedenle iyi bir başarı için okuldan sonra en az 3 saat çalışmalısınız. Yani 3×45 dak. Bu performansın altındaki çalışmalar, karnelerde düşük not olarak geri döner. Diğer Kaynaklardan Yararlanınız.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

6. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Kitabı Robot Cevapları

6. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Meb Yayınları 7. Tema Bilim ve Teknoloji Sayfa 220, 221, 222, 223 Robot Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

ROBOT

1. ETKİNLİK 

Dinleyeceğiniz şiir, bazı yerleri eksik bırakılarak aşağıda verilmiştir. Dinleme esnasında noktalı yerleri uygun şekilde doldurarak şiiri tamamlayınız.

Yüreğimin çelik atışlarında
Duyarsınız içimin gerginliğini
Bendeki maddenin derinliğini
Ağzıma sımsıkı vidalanan kahkaha
Bir tenekenin boğuk sesini verir
Sevincimi çok kurmayın bir daha
Şekillerin geometrisi gövdem her yerim
Boğazım az yağlandığı için gıcırdar
Uzamaz, elastiki değil esnemelerim

2. ETKİNLİK 

Dinlediğiniz şiirdeki robotun aşağıda verilen özelliklerinden hangilerinin gerçek, hangilerinin kurgu olduğunu belirleyiniz. Kurgu olanları boyayınız.

  • Cevap:

Gövdesinin geometrik şekillerinden oluşması.

Robotun bir yüreğinin olması.

Az yağlandığı için gıcırdaması.

Esneyebiliyor olması.

Kahkaha atabiliyor olması.

3. ETKİNLİK 

Dinlediğiniz şiirde geçen aşağıdaki eş sesli kelimeleri farklı anlamlarıyla cümle içerisinde kullanınız.

  • Cevap:

İç= Yaşadığı korkudan iç çeke çeke ağlıyordu.

Ben= Yaşadığı durumlardan ve çevresinde dolayı kendi benliğini kaybetmiş.

Yağ= Kapı yağlandığı için gıcırdıyordu

4. ETKİNLİK 

Dinlediğiniz şiirdeki robotun özellikleri nelerdir? Robotun özelliklerini maddeler hâlinde yazınız. Numaraları takip ederek resmi tamamlayınız.

Cevap:

  • Gövdesi geometrik şekillidir.
  • Boğazı yağlandığı için gıcırdar.
  • Bir teneke gibidir sesi, boğuk.
  • Yüreği çelik atışlıdır.

5. ETKİNLİK 

Aşağıdaki paragraflarda kullanılan düşünceyi geliştirme yollarını bularak yazınız.

Marmara yüz ölçümü bakımından ülkemizin en küçük ikinci bölgesidir. Ancak bu bölgede sanayinin gelişmiş olması, önemli ticaret merkezlerini bulunması, iklimin elverişli olması, Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği bir yerde olması gibi birçok etken, bölgenin diğer bölgelere göre daha çok gelişmesini sağlamıştir. Sürekli göç alan bölge, nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu bölgedir.

  • CevapKarşılaştırma

Doğal yaşam alanları; farklı türde canlıları görebileceğimiz, temiz havasını doyasıya soluyabileceğimiz, doğanın sesini dinleyebileceğimiz ve kendimizle baş başa kalabileceğimiz yerlerdir. Munzur Vadisi de ülkemizdeki bu doğal yaşam alanlarından birisidir. Bu vadi, temiz havası, soğuk suyu, yüzlerce canlı türüyle gezilip görülmesi gereken yerlerden biridir.

  • CevapÖrneklendirme

Bir topluluğun gelişip büyümesi, varlığını devam ettirebilmesi ve uygar toplumlar seviyesine erişebilmesi ancak kütüphanelerle olur. Kütüphaneler tünelin ucundaki ışığa benzer. İnsanların zihnindeki karanlıktan kurtulmasını sağlar. Onlara yol gösterir. İnsanların geçmişten ders çıkarmasına ve tecrübelerini gelecek kuşaklara aktarmasına yardımcı olur.

  • CevapBenzetme

Araştırmalara göre Türkiye’de bir yıllık ekmek israfının karşılığı 1 milyar 430 milyon 800 bin liradır. İsraf edilen bu ekmeklere harcanan para ile 24 derslikli 191 ilkokul, 25 derslikli 168 lise ya da 954 spor salonu yapılabiliyor. İsraf edilen ekmeklerin parasıyla 1 milyon 430 bin asgari ücretlinin maaşının ödenebiliyor.

  • CevapSayısal verilerden yararlanma

Bilmenin sınırı yoktur. Evrende öğrenilmesi gereken o kadar çok şey vardır ki insanoğlunun hepsini öğrenebilmesi imkânsızdır. Son teknolojiyle üretilmiş bilgisayarların bile bilgide yetersiz kaldığı bir ortamda bir insanın her şeyi bilmesi mümkün değildir. Her şeyi bildiğini düşünen insan ise yanılır ve çok hata yapar. Ünlü filozof Sokrates “Bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimdir.” diyerek bunu özetlemiştir.

  • CevapTanık gösterme

6. ETKİNLİK 

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Bu görsellerden hareketle bilim ve teknolojinin günlük hayatımızdaki yerini anlatan kısa bir deneme yazınız. Yazınızı yeni örneklerle zenginleştiriniz.

  • Cevap: İnsanlar eskiden bir çok şeyleri kendi elleriyle ilmek ilmek işleyerek yaparlardı. Örneğin bir halı, bir örtü dikerken kendileri iğneyle tek tek dikerlerdi ama şimdi dikme makineları olduğu için insanlar onu kullanıyor ve bir yandan pratik olduğu için artık pek fazla el emeği ile yapılan bir iş bulunmamaktadır. Bir örnekte yük taşımak. İnsanlar ağır eşyaları sırtlarında taşıyarak işlerini hallederdi ama şimdi yük taşıyacak arabalar var onlarla işlerini hallediyorlar.