6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Tuna Yayınları Sayfa 67

Değerli öğrencilerimiz Tuna yayınları 6. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır.  Türkçe ve Matematik öğrencilerin öğrenmesi gereken iki temel derstir. Bu dersleri öğrenmeyen öğrenciler başarılı olamaz. Çok iyi öğrenenler ise çok başarılı olabilirler. Çünkü geriye kalan dersler bu iki dersle bağlantılıdır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

6. Sınıf Tuna Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 67 Cevabı

Yandaki şekilde kan dolaşımında görevli yapı ve organlar verilmiştir. Küçük kan dolaşımı sırasında kanın geçtiği yapı ve organları sırasıyla numaralandırarak gösteriniz.
5. Aşağıda insan kalbinin şematik çizimi verilmiştir. İşaretlenmiş kısımların adlarını noktalı yerlere yazınız.
B) Kan nakillerinde kan grubunun bilinmesi yaşamsal önem taşır. Anne ve babasının aşağıda verilen konuşmalarını okuyarak Ahmet’in merak ettiği soruları cevaplayınız.
Bugün beni mutlu eden bir olay yaşadım. Kaza sonucu yaralanmış ve kan ihtiyacı olan birisi için kan bağışında bulundum.
Kan bağışı hepimiz için bir vatandaşlık görevidir. Kan grubunun AB Rh- olduğunu biliyorum. Çok sık rastlanan bir kan grubu değildir. Hasta şanslıymış.
Hastanın kan grubu neydi acaba? Annemin kan grubunun A Rh- olduğunu biliyorum. Aynı hasta için annem de bağışçı olabilir miydi?
1. Hastanın kan grubu…………………………………………………………..Çünkü….
2. Aynı hasta için annesi bağışçı………………………………………………..Çünkü