5. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 94

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 5. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Öncelikle temel İngilizce öğrenilir daha sonra uzmanlık alanı çalışılır. Bu anlamda iş İngilizcesi alanı devreye giriyor. İş İngilizcesi ülkemizde çok yaygın bir uygulama değil. Kişilerin alanına göre programlar hazırlamak mümkün, böylece insanlar kendi alanında kullanılan terimlere hızlıca hakim olabilir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

5. Sınıf Meb Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Sayfa 94 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Sayfa 94 Cevabı 

“Hz. Osman (ra) bir yerde oturmuştu. Yanındakilerden ateşte pişen bir yiyecek istedi ve onu yedi. Sonra kalktı ve namaz kıldı. Yanındakilere şöyle dedi: — Ben bu hareketlerimle, daha önce gördüğüm şekilde Resulullah’ın oturduğu
yerde oturdum. Onun aynı yiyecekten yediğini görmüştüm. Ben de onun yediğinden yedim ve Resulullah’ın kıldığı namazı ben de kıldım.” (Ahmed, I, 70.)

Hz. Osman’ın (ra) bu davranışlarındaki güzel sebep nedir? Arkadaşlarımızla birlikte yorumlayalım.

  • Cevap: Hz. Osman bu güzel davranışları yaparken hep Allah’ı düşünerek bu davranışları yapmıştır ve o insanı kendi yerine koyup bende böyle olabilirdim diye düşünüp böyle güzel davranışa sebep olurdu.

“Peygamber Efendimiz (sav) bir gün, ok atma yarışı yapan iki grup sahabenin yanına vardı. Bir grubu ok atmaya teşvik ederek onlarla birlikte olduğunu söyledi. Durumu seyreden karşı taraftaki sahabiler, Efendimizin (sav) bulunduğu tarafa ok atmanın saygısızlık olacağını düşünerek ok atmayı bıraktılar. Resulullah Efendimiz (sav) onlara niçin ok atmadıklarını sorunca da şöyle dediler:
— Ey Allah’ın Resulü! Siz karşı grupla beraberken biz o tarafa nasıl ok atarız?
Peygamber Efendimiz (sav):
— Haydi atın! Ben hepinizle beraberim, buyurdu.” (Buhârî, Enbiyâ, 12.)

Peygamberimizin (sav) bulunduğu tarafa ok atmayan sahabilerin bu davranışı, onların hangi güzel yönünü gösteriyor? Arkadaşlarımızla konuşalım.

  • Cevap: Biz ok atsaydık biz kazansaydık hile ya da haksızlık olurdu. Önemli olan bu ok atma yarışında beraberlik ve bu yüzden ok atmamaya karar verilmiştir.