5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 77

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 5. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Türkçe, hem dil hem de anlam olmak üzere iki ana sınıfa ayrılmış bölümlerde oluşmaktadır. Öğrenciler çoğu zaman iki ana bölüme ayrılmış olan konuları çalışırken zorlandığı noktalar olabiliyor. Özellikle sözel yeteneği zayıf olan öğrenciler Türkçe derslerinden başarısız sonuçlar almakta ve hatta çoğu zaman Türkçe derslerinden tamemen kopmaktadır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 2. Ünite Canlılar Dünyası Sayfa 77 Güneşin Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 77 Cevabı

5. Aşağıdaki canlı gruplarının hangisinde özelliklerinin tümü görülür?
■ Doğurarak çoğalma
■ Yavrusunu sütle besleme
■ Omurgalı olma özelliklerinin tümü görülür?
A) Kuşlar B) Sürüngenler C) Memeliler D) Balıklar

  • Cevap: C

6. Bir öğrenci evlerinin bahçesinde gördüğü canlıları aşağıdaki gibi listelemiştir. Elma ağacı Kelebek Salyangoz Kara yosunu Solucan Öğrenci bu canlıları sınıflandırma şemasına yerleştirmek istiyor.

Mikroskobik Mantarlar Bitkiler Hayvanlar canlılar Mikroskobik Mantarlar Bitkiler Hayvanlar canlılar
Buna göre şemadaki hangi kısma hazırladığı listesinden yazacak canlı yoktur?
A) Yalnızca bitkilere
B) Hayvanlara ve bitkilere
C) Yalnızca mikroskobik canlılara
D) Mantar ve mikroskobik canlılara

  • Cevap: D

7. Ali, aşağıdaki tabloya bakıp eğrelti otu ve kaktüsün üreme şeklinin birbirinden farklı olduğunu düşünmüştür.
Ali, kaç numaralı özelliğe göre karar vermiştir?Ali, kaç numaralı özelliğe göre karar vermiştir?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

  • Cevap: B

8. Bir öğrenci yaptığı şemada, omurgalı hayvan sınıflarının her birine örnek olarak birer canlı ismi yazıyor. Buna göre boş kalan yerlere aşağıdakilerin hangisinde verilenlerin yazılması uygun olur?

  • Cevap: A