4. Sınıf Fenbil Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 32

4. Sınıflarda bu yıl okutulan Fenbil yayınları Fen Bilimleri Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Fen bilimleri gözlenen doğayı ve doğa olaylarını sistemli bir şekilde inceleme, henüz gözlenmemiş olayları kestirme gayretleridir. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Dil bilgisi, eğer en temel kavram ve terimleri öğrenmeden sürekli yeni şeyleri öğrenmeye çalıştığınız zaman kurallar yığını olarak görünür. Mesela 5. sınıf konusu olan eş anlamlı, eş sesli ve zıt anlamlı kelimeleri tam olarak öğrenmeden; gerçek anlamı, mecaz anlamı, yan anlamı… öğrenmeye çalışırsanız her konuda zihninizdeki bilgileri daha fazla çorba hâline getirirsiniz. Bunun için öğrenmelerinizin gerçekçi ve kalıcı olduğundan emin olun.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

4. Sınıf FenBil Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 32 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

4. Sınıf FenBil Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 32 Cevabı 

Ekstra Bilgi

Kan dolaşımı:
T Soluk aldığımızda, akciğerlere gelen oksijen, akciğerlerden kana geçerek kanın oksijen bakımından zenginleşmesini sağlar. Oksijen bakımından zenginleşen kan, açık kırmızı renk alır. Bu kan damarlarla kalbe taşınır.
♦ Oksijen bakımından zengin olan bu kanı, kalp bütün vücuda pompalar. Kandaki oksijen besinlerden enerji elde etmek için kullanılır.
★ Besin ve oksijenden enerji elde edilirken karbondioksit gazı da açığa çıkar. Açığa çıkan karbondioksit gazı kana geçer ve damarlarla kalbe iletilir. Karbondioksit bakımından zengin olan bu kanın rengi koyu kırmızıdır.
& Kalp, kandaki karbondioksitin dışarı atılması için bu kanı akciğerlere pompalar. Kanın içindeki karbondioksit gazı akciğerlere geçer ve soluk verme sırasında dışarı atılır.
Soluk alma sırasında, vücuda tekrar oksijen alınarak kana aktarılır. Bu döngü hayat boyu devam eder.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir