4. Sınıf Yakın Çağ Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 67

4. Sınıflarda bu yıl okutulan Yakın Çağ yayınları Matematik Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Matematik, sayma, ölçme, cisimlerin şekillerini tanımlama gibi temel işlemlerden ortaya çıkan ve yapı, düzen ve ilişkileri inceleyen bilim dalıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır.  Türkçe ve Matematik öğrencilerin öğrenmesi gereken iki temel derstir. Bu dersleri öğrenmeyen öğrenciler başarılı olamaz. Çok iyi öğrenenler ise çok başarılı olabilirler. Çünkü geriye kalan dersler bu iki dersle bağlantılıdır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8.Sınıf İnkılap Tarihi Tuna Yayınları Çalışma Kitabı 67.Sayfa Cevapları


Yanda bugünkü adı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi olan yükseköğretim kurumunun açılışını anlatan bir gazete haberi görüyorsunuz. Haberi okuduktan sonra ders kitabınızdan ve İnternet’ten yararlanarak ilgili soruları cevaplayınız.

• Atatürk, Tarih ve Dil Fakültesini açarak hangi
amaçlara ulaşmak istemiş olabilir?

CEVAP: Atatürk, fakültenin kurulmasını önerirken dilde, tarihte, coğrafi özelliklerin araştırılmasında bilimsel yöntemler izlenerek ulusal bilince sahip, özgür düşünen, araştıran, sorgulayan, bilim insanlarının yetiştirilmesini istemiştir.

• Haberde Tarih ve Dil Fakültesinde ilk dersi
verdiği belirtilen Bayan Afet kimdir? 

CEVAP: Öğretmen, tarihçi ve sosyoloji profesörü. Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan’dır. Cumhuriyetin ilk tarih profesörlerinden olan Afet İnan, yıllar boyu, kurucuları arasında yer aldığı Türk Tarih Kurumu’nun asbaşkanlığını yapmıştır. Türk Tarih Tezi’ni ortaya koyan tarihçiler arasında yer alır.

• Tarih ve Dil Fakültesinden yetişecek öğrencilerin ülkemize yapacakları hizmetler neler olabilir?
CEVAP: Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi öğrencileri Türk ve Anadolu tarihinin incelenmesinde kaynaklık edecek olan Sümerce ve Hititçeden, Latince ve Yunancaya Antik Batı ve Doğu dilleri yanında modern diller ile coğrafya, felsefe, psikoloji, sosyoloji ve antropoloji alanlarında çalışmalar yapabilirler

• Gazetede Türk milletinin kültür ve medeniyetteki iddiaları ve hedefleri hangi cümlelerle ifade edilmiştir? 
CEVAP: İddiamız şudur: Türkler medeniyette bütün dünyaya takaddüm (öncülük) etmişlerdir.

• Türk milletinin iddiaları ve hedefleri konusunda Tarih ve Dil Fakültesini açanların bu yükseköğretim kurumundan beklentileri neler olabilir?
CEVAP: 23 Mayıs 1935 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan kanun tasarısında Fakültenin kuruluş gerekçesi şöyle belirtilmiştir: “Hükûmet merkezimizde bir taraftan Türk kültürünü bilgi metodu ile işleyecek tetkik ve araştırma kurumlarına olan ihtiyaç, diğer taraftan orta öğretim kurumlarımıza ulusal dil ve tarihimizin bilimsel ve en yeni anlayışlarına göre hazırlanmış öğretmen yetiştirmek ve bugünkü öğretmenlerimizin bu yönden bilgilerini tamamlamak gereği, Ankara’da bir Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi kurulmasını icâb ettirmiştir”.

“4. Sınıf Yakın Çağ Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 67” için 7 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir