3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 89

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 3. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Fakat günlük hayatımızın akışı içerisinde birçok öğrenci verimli ders nasıl çalışılır tam olarak bilmemektedir. Yanlış yollara başvuran öğrenci tam olarak ne istediğini alamamakla beraber ders konusunda kendisini yetersiz görebiliyor. Böyle durumlarla karşılaşan öğrencilere mümkün olduğunca velililerinde destek olarak ders çalışabilmesine de en iyi şekilde katkı sağlaması gerekmektedir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

3. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Varlıkların Hareket Özellikleri Neler Öğrendik Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 3. Ünite Kuvveti Tanıyalım Sayfa 89 Varlıkların Hareket Özellikleri Neler Öğrendik Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 89 Cevabı

Görsellerin altındaki boşluğa öğrendiğimiz kavramlardan uygun olanı yazalım.

Hızlanma Yön değiştirme Yavaşlama Dönme Sallanma

  • CevapAşağıdaki cümleleri, kutularda verilen kelimelerden uygun olanı ile doldurunuz.
    1. Elektrik üreten rüzgâr türbinleri DÖNME hareketi yapar.
    2. Çocuklar SALLANMA hareketi yaparak salıncakta sallanır.
    3. Yolcularını alarak duraktan hareket eden otobüs YÖN DEĞİŞTİRME hareketi yapar.
    4. Kırmızı ışıkta durmak için araçlar YAVAŞLAMA hareketi yapar.
    5. Sınıftan çıkarken arkamızdan bize seslenen öğretmenimizin yanına gitmek için HIZLANMA hareketi yaparız.