3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 132

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 3. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Planlı Çalışınız. Hedefleri oluşturmak ve plan yapmak yolculukta önemli adımlardır. Ancak önemli olan uygulama aşamasında içsel ve dışsal çalışmalarımı engelleyebilecek nedenleri öngörüp başa çıkabilme konusunda iç disiplin geliştirebilmektir. Yaşamımızla ilgili sorumluluğu rastlantılara bırakırsak çalışmalarımızı ve başarılarımızı engelleyebilecek pek çok sebebimiz olacaktır.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

3. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 4. Ünite Maddeyi Tanıyalım Değerlendirme Testi Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Ünite Maddeyi Tanıyalım Sayfa 132, 133, 134, 135 Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 132 Cevabı

1. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) Cam pürüzsüz madde
B) Cam sert madde
C) Cam esnek madde

  • Cevap: C

2. Aşağıdakilerden hangisi gaz hâlindeki maddeye örnektir?
A) meyve suyu
B) yemek buharı 
C) kitap

  • Cevap: B

3. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangisi sıvı hâldedir?
A) Her gün süt içiyorum.
B) Cam bardak kırılgandır.
C) Atmosferde oksijen bulunur.

  • Cevap: A

4. Aşağıdakilerden hangisinin yüzeyi en az pürüzlüdür?
A) ceviz  
B) elma
C) fındık

  • Cevap: A

5. ‘’Bacadan çıkan duman’’ maddenin hangi hâline örnektir?
A) Gaz
B) Katı
C) Sıvı

  • Cevap: A

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 133 Cevabı

6. Aşağıdakilerden hangisinin tadına bakmak tehlikelidir?
A)  çamaşır suyu
B)  süt
C)  su

  • Cevap: A

7. Aşağıdakilerden hangisi katı hâlde bulunan ve esnek bir maddeye örnektir?
A) duvar
B) cam
C) sünger

  • Cevap: C

8. A şağıdakilerden hangisinin yüzeyi pürüzlüdür?
A)  domates
B) ekmek
C)  ayna

  • Cevap: B

9. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre daha yumuşaktır?

A) elma şekeri
B) pamuk şeker
C) kağıt helva

  • Cevap: B

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 134 Cevabı

10. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Bazı maddeleri koklamak sağlığa zararlıdır.
B) Her maddenin tadına bakılabilir.
C) Temizlik malzemelerinin üzerindeki uyarılar dikkatle okunmalıdır.

  • Cevap: B

11. A şağıdakilerden hangisini koklayarak ayırt edemeyiz?
A) çilek
B) gül
C) tuz

  • Cevap: C

12. Maddenin hâlleri aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
A) Katı, sıvı, gaz
B) Taş, katı, su
C) Hava, gaz, sıvı

  • Cevap: A

13. Yastık Tahta Sünger Pamuk Kalem
Yukarıdaki maddelerden hangileri yumuşak maddedir?
A) a, c, d
B) b, d, e
C) a, b, e

  • Cevap: A

14. Yandaki maddelerin ortak özelliği nedir?
A) Üçü de esnektir.
B) Üçü de yumuşaktır.
C) Üçü de kırılgandır.

  • Cevap: C

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 135 Cevabı

15. Aşağıdakilerden hangisi esnektir?
A) kalem
B) kavanoz
C) silgi

  • Cevap: C

16. Görsellerdeki üç maddenin ortak özelliği nedir?
A) Yumuşaktır.
B) Yüzeyleri pürüzlüdür.
C) Kırılgandır.

  • Cevap:

17. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Deterjanları koklayıp tadına bakabilirsiniz.
B) Su sağlığa zararlıdır.
C) Bazı maddeler sağlığa zarar verebilir.

  • Cevap: C

18. Bardaktaki su Tencereden çıkan buhar
Altı çizili ifadeler sırasıyla maddenin hangi hâllerine örnektir?
A) Katı – sıvı
B) Sıvı – gaz 
C) Katı – gaz

  • Cevap: B

19. ‘’Yumuşak, esnek ve katıdır.’’ Bu ifadeye uyan madde hangisi olabilir?
A) su
B) sünger
C)  cam

  • Cevap: B

 

Yazılı Soruları ve Cevapları İçin Tıkla

Bütün Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları İçin Tıkla