12. Sınıf Top Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 41

Sevgili takipçilerimiz 12. Sınıf Top yayınları Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi ders kitabının bütün sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Tarihin asıl amacı bugünü düne bağlamak günümüz olaylarını geçmiş olayların ışığı altında yorumlamaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

Çağdaş Türk Dünya Tarihi Top yayıncılık Kitap Cevapları sayfa 41

SORU: Sinema ve radyonun sosyal ve kültürel yaşam üzerine etkilerini araştırınız.

CEVAP: Önceleri sessiz olan sinema, 1920’lerin sonunda sesli duruma geldi. 30’lu yıllarda güncel olayları konu alan (Sırbistan Kralı’nın 1934’te öldürülmesi gibi) ya da zenginlerin şatolardaki yaşamlarını ve entrikalarını anlatan filmler, ekonomik buhran mağdurlarının acılarını unutturuyordu. Radyo gibi sinema da totaliter rejimlerin propaganda aracı oluyordu. Bu tarz sinema, 1934’te Nürnberger’deki Nazi kongresi sırasında büyük maddi ve teknik olanaklar sağlanarak çevrilen ve propaganda filmleri için örnek olarak gösterilen Leni Riefenstahl’ın (Leni Rifenştal) “İradenin Zaferi” filmiyle zirveye ulaştı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir