3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 208

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 3. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ders çalışırken, ödev yaparken, sınavlara hazırlanırken belirli bir hedef doğrultusunda yol almalısınız. amaç belirlemek, ders çalışma isteğinizi olumlu yönde etkileyecektir. Unutmayın hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez…
Çok çalışmak, verimli çalışmak değildir Ders çalışmak için zamanınızı iyi kullanmak çok önemlidir. Uzun süreli değil daha çok kendinizi derse veriyorsanız, motivasyonunuz devam ediyorsa verimli çalışıyorsunuz anlamına gelmektedir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

Yazılı Soruları ve Cevapları İçin Tıkla

Bütün Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları İçin Tıkla

11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Netbil Yayınları Sayfa 208

Değerli öğrencilerimiz Netbil yayınları 11. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ders çalışırken, ödev yaparken, sınavlara hazırlanırken belirli bir hedef doğrultusunda yol almalısınız. amaç belirlemek, ders çalışma isteğinizi olumlu yönde etkileyecektir. Unutmayın hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez…
Çok çalışmak, verimli çalışmak değildir Ders çalışmak için zamanınızı iyi kullanmak çok önemlidir. Uzun süreli değil daha çok kendinizi derse veriyorsanız, motivasyonunuz devam ediyorsa verimli çalışıyorsunuz anlamına gelmektedir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

Yazılı Soruları ve Cevapları İçin Tıkla

Bütün Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları İçin Tıkla

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Dikey Yayınları Sayfa 208

Değerli öğrencilerimiz Dikey yayınları 11. Sınıf Coğrafya ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ders çalışırken, ödev yaparken, sınavlara hazırlanırken belirli bir hedef doğrultusunda yol almalısınız. amaç belirlemek, ders çalışma isteğinizi olumlu yönde etkileyecektir. Unutmayın hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez…
Çok çalışmak, verimli çalışmak değildir Ders çalışmak için zamanınızı iyi kullanmak çok önemlidir. Uzun süreli değil daha çok kendinizi derse veriyorsanız, motivasyonunuz devam ediyorsa verimli çalışıyorsunuz anlamına gelmektedir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

Yazılı Soruları ve Cevapları İçin Tıkla

Bütün Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları İçin Tıkla

10. Sınıf Fizik Ders Kitabı Mega Yayınları Sayfa 208 Yanıtlar (Sayfa Eklenecek)

Değerli öğrencilerimiz Mega yayınları 10. Sınıf Fizik ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ders çalışırken, ödev yaparken, sınavlara hazırlanırken belirli bir hedef doğrultusunda yol almalısınız. amaç belirlemek, ders çalışma isteğinizi olumlu yönde etkileyecektir. Unutmayın hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez…
Çok çalışmak, verimli çalışmak değildir Ders çalışmak için zamanınızı iyi kullanmak çok önemlidir. Uzun süreli değil daha çok kendinizi derse veriyorsanız, motivasyonunuz devam ediyorsa verimli çalışıyorsunuz anlamına gelmektedir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 208 Cevabı

10. Sabit iki nokta arasına gerilmiş düzgün ve türdeş bir yayda, şekildeki K, L, M atmaları oluşturulmuştur. Bu atmaların ilerleme hızlarıyla ilgili olarak aşağıdaki yargılarda bulunuluyor:
I. K ve L atmalarının hızı birbirine eşittir.
II. M’nin hızı, Kve L’ninkinden büyüktür.
III. Üçünün de hızı birbirine eşittir.
Yukarıdaki yargılardan hangisi ya da hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) II ve III

11. Bir leğendeki suyun yüzeyinde periyodik dalga oluşturulmuştur ve bu suyun düşey kesitinin ölçekli çizimi şekildeki gibidir. Verilen ölçekli çizime göre sözü edilen dalganın genliği ve dalga boyu için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Cevap: D

12. Bir anne, parktaki salıncağa çocuğunu bindiriyor ve salıncağı hareket ettiriyor. Anne, salıncağı hep aynı şekilde, hafif hafif ittiği hâlde salıncak her salınımda daha yükseğe çıkıyor. Yukarıda sözü edilen olay, aşağıdakilerden hangisine örnek oluşturur?
A) Yansıma B) Rezonans C) Yankı D) Girişim E) Odaklanma

13. Su dalgalarıyla ilgili aşağıdaki büyüklükler göz önüne alınıyor:
I. Frekans
II. Dalga hızı
III. Dalga boyu
Derin ortamdan sığ ortama geçen su dalgalarında, yukarıdakilerden hangisi kesinlikle değişmez?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) II ve III

Yazılı Soruları ve Cevapları İçin Tıkla

Bütün Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları İçin Tıkla

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 208

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 10. Sınıf Coğrafya ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ders çalışırken, ödev yaparken, sınavlara hazırlanırken belirli bir hedef doğrultusunda yol almalısınız. amaç belirlemek, ders çalışma isteğinizi olumlu yönde etkileyecektir. Unutmayın hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez…
Çok çalışmak, verimli çalışmak değildir Ders çalışmak için zamanınızı iyi kullanmak çok önemlidir. Uzun süreli değil daha çok kendinizi derse veriyorsanız, motivasyonunuz devam ediyorsa verimli çalışıyorsunuz anlamına gelmektedir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

Yazılı Soruları ve Cevapları İçin Tıkla

Bütün Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları İçin Tıkla

10. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 208

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 10. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ders çalışırken, ödev yaparken, sınavlara hazırlanırken belirli bir hedef doğrultusunda yol almalısınız. amaç belirlemek, ders çalışma isteğinizi olumlu yönde etkileyecektir. Unutmayın hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez…
Çok çalışmak, verimli çalışmak değildir Ders çalışmak için zamanınızı iyi kullanmak çok önemlidir. Uzun süreli değil daha çok kendinizi derse veriyorsanız, motivasyonunuz devam ediyorsa verimli çalışıyorsunuz anlamına gelmektedir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

Yazılı Soruları ve Cevapları İçin Tıkla

Bütün Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları İçin Tıkla

8. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Tutku Yayınları Sayfa 208

Değerli öğrencilerimiz Tutku yayınları 8. Sınıf İngilizce çalışma kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ders çalışırken, ödev yaparken, sınavlara hazırlanırken belirli bir hedef doğrultusunda yol almalısınız. amaç belirlemek, ders çalışma isteğinizi olumlu yönde etkileyecektir. Unutmayın hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez…
Çok çalışmak, verimli çalışmak değildir Ders çalışmak için zamanınızı iyi kullanmak çok önemlidir. Uzun süreli değil daha çok kendinizi derse veriyorsanız, motivasyonunuz devam ediyorsa verimli çalışıyorsunuz anlamına gelmektedir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

Yazılı Soruları ve Cevapları İçin Tıkla

Bütün Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları İçin Tıkla

8. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Tutku Yayınları Sayfa 208

Değerli öğrencilerimiz Tutku yayınları 8. Sınıf İngilizce ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ders çalışırken, ödev yaparken, sınavlara hazırlanırken belirli bir hedef doğrultusunda yol almalısınız. amaç belirlemek, ders çalışma isteğinizi olumlu yönde etkileyecektir. Unutmayın hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez…
Çok çalışmak, verimli çalışmak değildir Ders çalışmak için zamanınızı iyi kullanmak çok önemlidir. Uzun süreli değil daha çok kendinizi derse veriyorsanız, motivasyonunuz devam ediyorsa verimli çalışıyorsunuz anlamına gelmektedir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

Yazılı Soruları ve Cevapları İçin Tıkla

Bütün Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları İçin Tıkla

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 208

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 9. Sınıf Coğrafya ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ders çalışırken, ödev yaparken, sınavlara hazırlanırken belirli bir hedef doğrultusunda yol almalısınız. amaç belirlemek, ders çalışma isteğinizi olumlu yönde etkileyecektir. Unutmayın hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez…
Çok çalışmak, verimli çalışmak değildir Ders çalışmak için zamanınızı iyi kullanmak çok önemlidir. Uzun süreli değil daha çok kendinizi derse veriyorsanız, motivasyonunuz devam ediyorsa verimli çalışıyorsunuz anlamına gelmektedir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

Yazılı Soruları ve Cevapları İçin Tıkla

Bütün Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları İçin Tıkla

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 208

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 5. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ders çalışırken, ödev yaparken, sınavlara hazırlanırken belirli bir hedef doğrultusunda yol almalısınız. amaç belirlemek, ders çalışma isteğinizi olumlu yönde etkileyecektir. Unutmayın hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez…
Çok çalışmak, verimli çalışmak değildir Ders çalışmak için zamanınızı iyi kullanmak çok önemlidir. Uzun süreli değil daha çok kendinizi derse veriyorsanız, motivasyonunuz devam ediyorsa verimli çalışıyorsunuz anlamına gelmektedir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

5. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 5. Ünite Işığın Yayılması Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 5. Ünite Işığın Yayılması Sayfa 208, 209 Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 208 Cevabı

1. I. Işık ışınlan bir yüzeye çarpıp geldiği ortama geri dönebilir.
II. Işık ışınları her yöne yayılır.
III. Işık ışınları saydam cisimlerden geçemez. Işık ısınları ile ilgili yukarıda verilen ifadelerden hangileri doğrudur?
A) Yalnız III B) I ve III C) I ve II D) II ve III

  • Cevap: C

2. – Mukavva- Mukavva
– Soğan zarı
– Kitabınızın kapağı
– Röntgen filmi
– Havlu
– Saf su
Yukarıda verilen maddelerden kaç tanesi yarı saydam maddelere örnektir?
A) 5 B) 4 C) 3 D) 2

  • Cevap: D

3. Şekildeki gibi düz aynaya gönderilen bir ışının ayna ile arasındaki açı 55° olduğuna göre bu ışının yansıma açısı kaç derecedir?
A) 25° B) 35° C) 45° D) 55°

  • Cevap: B

4. Tolga, elindeki feneri sandalyeye doğru tuttuğunda sandalyenin gölgesinin duvarda oluştuğunu fark ediyor. Duvarda sandalyenin daha küçük bir gölgesini oluşturmak isteyen Tolga;
I. Sandalyeyi duvara yaklaştırmak
II. El fenerini sandalyeden uzaklaştırmak
III. El fenerini sandalyeye yaklaştırmak İşlemlerden hangilerini tek başına yaparsa amacına ulaşabilir?
A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) I ve III

  • Cevap: C

5. Tam gölge oluşumu ile ilgili;Tam gölge oluşumu ile ilgili;
I. Saydam cisimlerinin tam gölgesi oluşur.
II. Işık, doğrusal yolla yayıldığı için cisimlerin gölgesi oluşabilir.
III. Bir cismin tam gölgesi, cismin kendisi ile her zaman aynı boyuttadır. ifadelerinden hangileri yanlıştır?
A) Yalnız II B) I ve II C) II ve III D) I ve III

  • Cevap: D

6. Işık kaynağı ile aydınlatılan bir cismin gölgesi yukarıda görülmektedir. Işık kaynağı ve cisim aşağıdakilerden hangisindeki gibi yerleştirilirse cismin gölgesi daha büyük olur?

  • Cevap: A

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 209 Cevabı

7. Aşağıda verilen cisimlerden hangisindeki yansıma olayı diğerlerinden farklıdır?
A) Halı
B) Toprak
C) Ayna
D) Kumaş

  • Cevap: C

8. Yanan bir mumdan yayılan ışığın izlediği yol aşağıdakilerden hangisinde doğru gösterilmiştir?

  • Cevap: A

9. A aynasına gönderilen ışın, önce A aynasından, daha sonra ise B aynasından şekildeki gibi yansımaktadır. Buna göre, yansıyan ışın ile B aynası arasındaki açı kaç derecedir?
A) 25 B) 35 C) 45 D) 65

  • Cevap: A

10.  Merve, şekildeki gibi bir düzenek hazırlamıştır. Bu düzeneğin içine aynalar yerleştirerek delikten bakan gözün topu görmesini istemektedir. Merve, kurduğu düzeneğin içine aynaları aşağıdakilerden hangisi gibi yerleştirirse amacına ulaşmış olur?

  • Cevap: A

11. – Su- Su
– Tuğla
– Tül perde
Yukarıda verilen maddelerin ışığı en az geçirenden ışığı en fazla geçirene doğru sıralaması nasıldır?
A) Tül perde – Tuğla – Su
B) Su – Tuğla – Tül perde
C) Tül perde – Su – Tuğla
D) Tuğla – Tül perde – Su

  • Cevap: D

a

Yazılı Soruları ve Cevapları İçin Tıkla

Bütün Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları İçin Tıkla