9. Sınıf MEB Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 367

Liselerde 9. Sınıflarda bu sene görülen MEB yayınları Matematik Ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Çevresinden ve ailesinden bunlara benzer biçimde söz ya da davranışlara maruz kalmış çocuklarda öz-denetim davranışı gelişmemekte, bu sebeple de özellikle okul yıllarında uzun ve yorucu süreçleri gerektiren öğrenme ve öğretme süreçlerini yönetme ve kabul etme davranışları zayıflamaktadır. Farklı öğrenme süreçlerini (ödev yapma, ders çalışma, kitap okuma, inceleme ve araştırma yapma, proje tabanlı çalışma vs.) sıkıcı ve bir an önce bitirilmesi gereken zorunluluklar olarak değerlendirmekteler. Bu noktada ise aileler kısa sürede, birden bire sonuç verecek çözüm yolları arayışlarına girmektedirler. Oysa yukarıda da göstermeye çalıştığımız gibi, öz-denetim becerisi kazandırmak uzun ve yorucu bir süreç…

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 367 Cevabı 2017 – 2018 

9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Meb Yayınları 6. Ünite Veri Sayfa 367 Verilerin Grafikle Gösterilmesi  (Bir Veri Grubuna İlişkin Histogram Grafiği) Soruları ve Cevapları 

SORULAR

ALIŞTIRMALAR

4. Bir maddenin zamana göre sıcaklık değişimi aşağıdaki tabloda verilmiştir. Tablodaki değerleri kullanarak bir matematik-geometri yazılım programı olan GeoGebra’da çubuk grafiği ve histogram grafiği çiziniz.

5. Aşağıdaki sütun grafiğinde bir şirketin yıllara göre kâr-zarar durumu verilmiştir. 

a) Şirketin kâr ettiği yılları ve zarar ettiği yılları belirleyiniz.
b) Grafikteki yıllara göre şirketin toplamda kaç lira kâr ya da zarar ettiğini bulunuz.
c) Bu yıllarla birlikte 2016 yılının sonunda toplamda 60000 lira kâr edilmesi için 2016 yılı zararının kaç lira olması gerektiğini bulunuz.

6. Su tasarrufu ile ilgili aşağıdaki bilgiler verilmiştir.
• Diş fırçalarken musluğu sürekli açık tutmayarak kişi başı yılda ortalama 12 ton,
• Duş süresi 1 dakika azaltılarak kişi başı yılda ortalama 18 ton,
• 4 kişilik bir ailede bulaşık ve çamaşırlar makinede yıkanırsa yılda ortalama 40 ton,
• 4 kişilik bir ailede sebze-meyveler çeşme altında değil de su dolu bir kapta yıkanırsa yılda ortalama 18 ton su tasarrufu yapılabilmektedir.

Bu bilgilere göre 4 kişilik bir ailenin her bireyi, yukarıdaki tedbirleri uygulamaya başlıyor. 1 ton suyun 2,5 TL olduğu bir şehirde bu ailenin bir yıl içerisinde kaç TL lik tasarruf edebileceğini hesaplayıp verilen her maddeye göre elde edilen yıllık tasarruf tutarını (TL) sütun grafiği ile gösteriniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Matematik Ders Kitabı Sayfa 367 Cevabı

  • Cevap:

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir