7. Sınıf Ada Matbaa Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 98

Biricik öğrencilerimiz 7. Sınıf Ada Matbaa yayınları Sosyal Bilgiler Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Sosyal bilgiler sözel bir ders olduğu için mantıkla ve formülle değil anlama ve yorumlama kabiliyetleri ile öğrenilir Bu yüzden öncelikle anlatılan şeyleri anladığımızdan emin olmalı sonra öğrendiğimiz şeylere de bir yorum yapmayı bilmeliyiz. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Hangi dersi görüyorsanız, “Şimdi fizik dersini dinliyorum, şimdi Türkçe dinliyorum” diye telkinde bulunun. Çünkü daha iyi konsantre olmak için zihninizi şimdiye getirmeniz gerekir.b- Ders esnasında önemli yerlerin altını çizin ve en önemli bilgileri not edin. Not almak zihnin dağılmasını önler.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı İnsanlığın Hafızası Yazı Cevapları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Ders Kitabı Ada Yayınları 4. Ünite Zaman İçinde Bilim Sayfa 98, 99, 100 İnsanlığın Hafızası Yazı Etkinlik Soruları ve Cevapları

İnsanlığın Hafızası Yazı

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 98 Cevabı

Günlük hayatınızda neleri yazma ihtiyacı duyuyorsunuz?

  • Cevap: Yazmanın bence tek amacı insanlara bir şeyler anlatma isteğidir. Gelecek nesillere, yazıların, resimlerin yanından gelip geçenlere bir şeyler anlatmak isteği bence en baskın histir. Günümüzde de bu istek mevcut ve yazabilen anlatabilen kişi olma isteğiyle devam etmektedir..

Yazının kullanılmaya başlanması o dönemdeki insanların hayatını nasıl kolaylaştırmıştır?

  • Cevap:  yazı bulunmadan önce insanlar mağara duvarlarına resimler çizerek anlaşıyor ve konuşuyorlardı.Ki resim çizmek de zor bir işti.Yazıyı Sümerler buldu.Tarımsal bilgileri ve verileri kaydetmek amaçlı yazıyı kullandılar.Daha sonra da zaten yeni yazılar ortaya çıktı.Bu da insanların hayatlarını kolaylaştırdı.İletişim kurmak kolaylaştı.Haberleşmek kolaylaştı,verileri kaydetmek ve gelecek nesillere aktarmak,bilgilerin kalıcı olmasını sağlamak kolaylaştı.Kısacası insanların hayatı tamamiyle olumlu yönde değişti ve kolaylaştı…

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 99 Cevabı

Mısır, Fenike, Yunan ve Roma yazı ve alfabelerinde harflerin birbirine benzemesinin nedeni ne olabilir?

  • Cevap: Çünkü benzer coğrafyalarda benzer kültürlere sahip devlet olmalarıdır. Bu devletler kültürel alış verişlerde bulunmuşlardır. Bundan dolayı alfabeleri de kullandıkları kelimeler de benzerlik göstermektedir. Tıpkı günümüzde bir çok dilin birbirinden kelimeler alması gibi.

Yazının icadından önceki dönemler hakkında fazla bilgi sahibi olamayışımızın nedeni nedir?

  • Cevap: Çünkü o dönemde gerçekleşen gelişmeler ve olaylar herhangi bir şekilde kayıt altına alınmadı. Kayıt altına alınmadığı için bizler de o dönemde olan gelişmeler hakkında hiç bir bilgiye sahip olamadık.

7. Sınıf Ada Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 100 Cevabı

İnsanların karşılaştıkları hangi zorluklar matbaanın bulunmasına neden olmuştur?

  • Cevap: Bilginin depolanması, saklanması ve sonraki nesillere aktarılması gibi konularda yaşanan bir çok sorundan dolayı insanlar yazıyı bulma gereği duymuşlardır. Bunun yanında alış veriş yaparken hesaplamalarda, devletler arası antlaşmalarda da yazının ve dolayısıyla kayıt altına almanın gerekliliği söz konusudur.

Osmanlı Devleti’nde matbaanın kullanımına geç izin verilmesinin, nedenleri neler olabilir?

  • Cevap: Matbaanın şeytan icadı olduğu anlayışı ve Osmanlının son dönemlerinde bilime ve akla sırtını dönmesi sonucunda matbaa gibi icatlar Osmanlıya çok geç girmiştir. Bu tür gelişmelerin devlete zarar vereceği gibi yanlış düşüncelerden dolayı geç girmiştir.

Said Efendi’nin Osmanlı Devleti’nde matbaa kurmak için çalışmasının nedenleri neler olabilir?

  • Cevap: Çünkü Said Efendi yurt dışında bulunmuş matbaanın kültür için çok önemli olduğunu görmüş ve deneyimlemiş birisidir. Bundan dolayı geleceğin kitaplarda olduğu ön görüsüyle Osmanlıya matbaayı getirmiştir.

Yaşantınızda kullandığınız hangi araçlar yazının bulunmasına bağlı olarak gelişmiştir?

  • Cevap: Kitap, hesap makineleri, dergi, kullanım kılavuzları, telefonlar, bilgisayarlar, televizyon kumandaları, ansiklopediler.

 

“7. Sınıf Ada Matbaa Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 98” için 2 yorum

  1. Bence bu cevapların yazılması muhteşem. Hem bize cevaplarımızı kontrol etmede hem de cevaplayamadığımız soruları cevaplamakta büyük yardımı dokunuyor?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir