5. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 280

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 5. Sınıf Matematik Ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Bazen siz kendinizi hazır hissetseniz de çalışma ortamınız buna müsaade etmez. Bu yüzden çalışma alanınızı en iyi şekilde düzenleyin. Peki bunun nasıl yapacağım diyorsanız işe ilk olarak gereksiz ve dikkatinizi dağıtacak her şeyi ortadan kaldırmak ile başlayın. Poster, dergiler, telefon, tablet gibi gibi…. Ama burada ki en önemli kısım telefonlar. Maalesef telefonlar en çok dikkatimizi dağıtan etken.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

5. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 280 Cevapları

5. Sınıf  Matematik Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Ünite 1. Bölüm Uzunluk ve Zaman Ölçme Sayfa 280 Soruları ve Cevapları  

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 280 Cevabı 2017 – 2018 

Güneş Saati
Güneş saatleri, yüzyıllardır zamanı belirlemek için insanlar tarafından kullanılan araçlardır. Güneş saatleri üzerinde çizgilerin bulunduğu bir levha ve bir gölgeleyiciden oluşur. Gölgeleyicinin levha üzerinde yaptığı gölge ile zaman belirlenir. Günümüzde mekanik ve dijital saatler, güneş saatlerine olan ihtiyacı ortadan kaldırmıştır.Modern hayatın yoğun temposu zamanı daha değerli hale getirmiş ve zamanı verimli kullanma gereği ortaya çıkmıştır.

Günde 4 saat televizyon izleyen bir kişi ömrünün yaklaşık kaç gününü televizyon izleyerek geçirmiş olur?

Bu kişinin zamanı verimli kullandığı söylenebilir mi? Bu zaman başka şekilde değerlendirilseydi neler yapılabilirdi?

1) Aşağıdaki boşlukları doldurunuz.

a) 38 ay = ……. yıl ……. ay b) 522 gün = ……. ay ……. gün
c) 8 hafta = ……. gün ç) 375 dakika = ……. saat ……. dakika
d) 23 ay = ……. gün e) 24 dakika = ……. saniye

2) Ankara’dan 09.00’da hareket eden bir otobüs 17.25’te Antalya’da olduğuna göre yolculuk kaç dakika sürmüştür?

3) Olimpiyatlara hazırlanan bir sporcu her gün antrenman yapmaktadır. Bu sporcu 2 ay boyunca günde 3 saat antrenman yaptığında toplam kaç saat antrenman yapmış olur?

  • Cevap