8. Sınıf Öğün Matematik Ders Kitabı Sayfa 259

Değerli öğrencilerimiz 8. Sınıf Öğün yayınları Matematik Ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Öğrencinin bir dersten başarılı olabilmesi için derse hazırlıklı gelmesi ve derste işlenenleri belirli aralıklarla tekrar etmesi gerekir. Tekrar edilen konular sınavda soru olarak geldiğinde kolaylıkla yapılabilir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

 

8. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 259 Cevabı

5- Kare prizmanın açınımını aşağıda boş bırakılan yere çiziniz.

6- Üçgen dik prizma ile dik üçgen prizmaların aynı olup olmadığını araştırınız.

Aynı değil, bütün dik üçgen prizmalar üçgen dik prizmadır. Ama her üçgen dik prizma dik üçgen prizma değildir. Dik üçgen prizmanon tabanları dik üçgenden oluşur, ama üçgen dik prizmaların tabanları her çeşit olabilir.

Üçgen Dik Prizmanın Özellikleri:
Yüz Sayısı= 5
Yanal Yüz Sayısı= 3
Taban Sayısı= 2
Köşe Sayısı= 6
Yanal Ayrıt Sayısı= 3
Taban Ayrıt Sayısı= 6
Toplam Ayrıt Sayısı= 9
Tabanlar üçgen, yanal yüzler dikdörtgendir.

Dik Üçgen Prizma:

Dik üçgen prizmanın tabanı dik üçgendir.
Yan yüzeyleri ise üç tane dikdörtgenden oluşur.

7- Düzgün altıgen dik prizmanın kaç ayrıtı vardır? Bu ayrıtlardan kaç tanesi yüksekliği gösterir?

Düzgün altıgen; karşılıklı kenarların birleşmesinden olurşur. Kenarların birleşiminden ortaya 6 tane eşkenar üçgen çıkar.