9. Sınıf Netbil Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 83

Değerli öğrenciler 9. Sınıf Netbil yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Öğrenciler bedensel, zihinsel, duygusal yapıları, ilgileri ve yetenekleri bakımından birbirlerinden farklıdırlar. Bir öğrencinin isteyerek çalıştığı ve hemen öğrendiği bir dersi bir başka öğrenci zor öğrenebilir. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Ders çalışırken dikkatim dağılıyor ve bu sebeple ne yapmam gerekiyor diyorsanız aslında yapmanız gereken adımın son derece basit olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle sınavdan başarılı olamayan çoğu insanların üzerinde durmuş oldukları orta nokta ise sınav çalışırken tam anlamı ile kendilerini verememeleridir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8.Sınıf İnkılap Tarihi Tuna Yayınları Çalışma Kitabı 83.Sayfa Cevapları

*Düyunuumumiye İdaresinin Kurulması: Azınlıklar, yabancıların kontrolündeki Düyun-ı Umûmiye Mustafa Kemalde ekonomik alanda bağımsızlık sağlanması gerekliliği fikrinin oluşmasını sağladı

*Fransız İhtilali: Özgürlük, adalet ve milliyetçilik gibi akımların dünya geneline yayılmasına etkili olmuştur. Bu olay Atatürk’ün yeni kurulan Cumhuriyetin temellerinde milliyetçilik ilkesini yaratmasında etki olmuştur.

*Namık Kemal: Atatürk’ü vatanseverlik, özgürlük, ulusal irade fikirleriyle etkiledi.

*Mondros Ateşkes Antlaşması: Birinci Dünya Savaşından sonra imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşmasıyla, Osmanlı ordusunun dağıtılması ve ülkenin işgal edilmesi bağımsızlık fikirlerinin olışmasında etkili oldu.

*Tevfik Fikret: Mustafa Kemal hemen hemen her alanda etkilenmiştir. İnkılapların yapılmasında Tevfik Fikret’in görüşlerinin çok büyük etkisi vardır.

*Ziya Gökalp: Ziya Gökalp, Atatürk’ü milliyetçilik, dayanışma ve bütünleştiricilik fikirleriyle etkileyen düşünürdür. Atatürk, halkçılık ilkesini kavramsallaştırırken Ziya Gökalp’ın fikirlerinden faydalanmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir