9. Sınıf MEB Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 64

Liselerde 9. Sınıflarda bu sene görülen MEB yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Edebiyat, kişinin duygu ve düşüncelerini, kendine özgü bir dil kullanarak, estetik kurallar çerçevesinde, yazılı veya sözlü olarak dile getirmesidir. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır.  Bol kitap ve gazete okuyarak kelime haznesini güçlendirmek ve kelimelerin cümle içinde kullanımlarını öğrenmek kuşkusuz bu noktada en güzel çalışmalardan biridir. Kelime haznesinin güçlü olması kişinin hızlı düşünme gücünü arttıracak, bunun yanında sağlam ve etkili düşünmesini de sağlayacaktır. Bunun için anlamı bilinmeyen kelimelerle karşılaşıldığında o kelimeyi hemen sözlükten araştırmak, imla kılavuzundan kelimenin kullanımına bakmak da önemli bir öğrenme yoludur.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 64 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 64 Cevabı (Hikayede Anlatım Teknikleri-Hikayede Anlatım Biçimleri)

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Son Kuşlar adlı hikâyedeki kahramanların olay akışını etkileyen fiziksel, psikolojik ve ahlaki özelliklerini belirleyiniz.

  • Cevap: Kahramanın, “tembelliğim, hep kaçanı kovalayan huyumla yazın, o güzel göçmenin peşine düşmüşümdür” demesi onun başkalarından farklı olan yönünü göstermektedir. Kahvecinin kendisi sevimsiz bir adamdır. Kahveciden çok, ters bir devlet memuru hüviyeti taşır cümleleri kahveciyi anlatır bize.

2. Hikâyede ele alınan olayı yer ve zaman yönünden inceleyiniz.

  • Cevap: Yer ada. Zaman çok fazla net olmayan sadece mevsimsel geçişlerin olduğu bir zamandır.

3. Metinde birden fazla anlatıcı ve bakış açısının bulunup bulunmadığını, anlatıcının değişmesine bağlı olarak bakış açısının da değişip değişmediğini açıklayınız.

  • Cevap: Değişmemekte. Anlatıcı aynı zamanda olayın kahramanıdır. Bazı yerlerde sohbet tarzında bazı yerlerde ise hikaye tarzında metin ilerlemektedir.

4. Metinde kullanılan anlatım biçim ve tekniklerini belirleyiniz

  • Cevap: Betimleyici ve Öyküleyici anlatım kullanılmıştır. Bunun yanında bazen geçmişe dönüşler bazen de psikolojik tahliller göze çarpmaktadır.

 

“9. Sınıf MEB Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 64” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir