9. Sınıf MEB Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 271

Değerli öğrencilerimiz 9. Sınıflarda bu sene görülen MEB yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Çalışmanızın bitiminde kendinize hak ettiğiniz ödülü zevkle verin ve hayalinizi zevkle kurun. Ders çalışırken hayale dalarsanız ve bunu kendinize ödül olarak verecek şekilde ayarlayamıyorsanız ikinci öneri olarak kurduğunuz hayale devam edip bitirmenizdir. Hayalinizi bitirdiğiniz zaman tekrar derse dönün. Bu hayallerin geri gelmesini önlemenin bir yoludur. 5-10 dk. gibi makul bir süre içinde derse dönemediğinizi fark ederseniz yerinizden kalkın yürüyün, hafif fizik egzersiz hareketleri yapıp kendinizi zihninizi ve hafızanızı değiştirin.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 271 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 271 Cevabı (Günlük)

Hazırlık
1. Genel Ağ ortamındaki blogların günlüğün yerini tam olarak tutup tutmadığını tartışınız.

  • Cevap:  Günlükler ve bloglar birbirilerine benzerlik gösterseler bile, bambaşka kavramlardır. Öncelikle günlükler, insanların ve yazarların özel olarak günü gününe, çoğunlukla kendileri için yazdıkları defterlerdir. Üzerlerinde tarihler açıkça belirtilir ve bu günlükler yazıldıkları zamanın zihniyetini, yazarının görüşlerini ve iç dünyasını anlamamızda büyük katkı sağlarlar. Yazarlarının niteliklerine göre edebi olma özelliğini gösterebilirler.

    Bloglarda ise internet üzerinden, yine zamanı açıkça gözüken yazılar paylaşılır. Okuyucular, yazarı izin verirse bu yazılara yorumlar yapabilir, hatta başkalarıyla paylaşabilirler. Bloglar paylaşılmak için yazıldıkları için günlükler kadar içten ve saf yazıldıkları söylenemez. Mantıken yazılma amaçları edebi paylaşımlar olmadıkça edebi de olamazlar. Bloglar, günlük paylaşımlar olabileceği gibi, yemek, bilgisayar oyunu, gezi hakkında paylaşımlara da odaklanabilir, reklam yapmak için de kullanılabilirler.

2. Blog takip etmek kişiye neler kazandırabilir? Tartışınız.

  • Cevap: Bloglar, yazar olsun veya olmasın insanların duygu ve düşüncelerini samimi bir dille yazarak internette paylaşması sonucu oluşan  internet siteleridir. Bir bloğu takip etmek bir insanın duygu ve düşüncelerine daha yakından bakmak anlamına gerir. Ayrıca blog takibi insana birçok şey katar. Blog takibi ile sürekli yeni bilgiler öğrenirken okuma alışkanlığı da kazanılabilir. Ayrıca bloğun konusuna bağlı olarak kişisel gelişimden tutun da bilgisayar programcılığına kadar birçok şey bloglar sayesinde öğrenilebilir.