9. Sınıf MEB Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 264

Değerli öğrencilerimiz 9. Sınıflarda bu sene görülen MEB yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ders çalışırken birden çok duyu organın aktif olsun. Yeri geldiğinde odan içerisinde, yastığa, duvara veya aynaya çalıştığın konuları anlat. Burada amaç,  anlattığın konuyu hem kulağın duyacak hem anlatacaksın, hem göreceksin. Yani duyu organlarının aktif olarak öğrenme işine katılması gerekir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 264 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 264 Cevabı (Okuma Çalışmaları)

OKUMA ÇALIŞMALARI
Hazırlık
1. İnsan niçin günlük tutma ihtiyacı duyar? Tartışınız.

  • Cevap: Günlük,günü birlik dediğimiz her gün düzenli olarak yaşadığımız olayları,tarih atılarak yazılan kısa yazılara ” günce ” de denilmektedir.Günlük kisinin yaşantılarını,özel günlerini yazması için kaleme alınır.Eğer kişi geçmişine özlem duyuyorsa o kişi için eski günleri canlandıran bir anı olur.İnsan günlüğe yazarak mutluluğunu,onun için önemli olan veya hüzünlü olduğu günleri tekrardan anımsamak için yazmaya ihtiyaç duyar.

    -> Her gün yazılan kısa yazılardır.
    -> Tarih atılarak,olayı sıcağı sıcağına anlatıldığı değendirilerek yazılan yazıdır.
    -> Okuyucular dikkate alınmaz,kişiye özeldir.
    -> Deftereye veya ajandaya yazılabilir.
    -> Günlük ile ilgili Nururllah ataç’ın ” güncesi ” meşhurdur.

2. “Günlük kişinin kendine tuttuğu aynadır.” sözünden ne anlıyorsunuz? Açıklayınız.

  • Cevap: Bazı insanlar yaşadıkları olaylara dair duygu ve düşüncelerini günlük denilen kendi özel defterlerine yazarlar.  Bazen dertleşecek kadar samimi arkadaşımız olmayabilir, ya da herkesle paylaşmak istemediğimiz bir sırrımız veya düşünceye sahip olabiliriz. Böyle zamanlarda günlüğümüze içimizden gelen her şeyi, özgürce ve en dürüst şekilde yazarız. Kısacası içimizi günlüğe dilediğimizce dökeriz. Aynalar bize kendimizi olduğumuz gibi gösterir ya da yansıtır (bizi olduğumuzdan şişman ya da zayıf ya da yamuk gösteren güldüren aynalar hariç.  Günlükler de bize iç dünyamızı olduğu gibi gösterirler. İşte bu nedenle “Günlük kişinin kendine tuttuğu.” denir.

3. Günlük yazmada gözlemlerin ve kişisel izlenimlerin yeri nedir? Tartışınız.

  • Cevap: İnsanlar günlük hayatta yaşadıkları deneyimledikleri ve gözlemledikleri ne varsa onu günlüklerine aktarırlar. Edebiyat sanat müzik hayata dair ne kadar gözlem ve paylaşım yaparlarsa kendi kişisel görüşleri de o derecede özgün olur.