9. Sınıf MEB Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 240

Değerli öğrencilerimiz 9. Sınıflarda bu sene görülen MEB yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Eğitsel Rehberlik genel olarak verimli ders çalışma teknikleri, sınav kaygısıyla başa çıkma  gibi eğitim-öğretimle ilgili problemleri içermesiyle birlikte ana-baba tutumları ve öğretmen tutumları gibi sosyal yanı olan ancak eğitsel etkisinin ağırlığı nedeniyle burada ele alınmıştır.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 240 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 240 Cevabı (Okuma Çalışmaları)

OKUMA ÇALIŞMALARI
Hazırlık
1. Mektup yazma ihtiyacının kaynağı hakkındaki düşüncelerinizi söyleyiniz.

  • Cevap: Eski çağlarda kullanılan haberleşme veya iletişim aracıdır.Uzakta bulunan sevdiklerimize veya akrabamıza gönderdiğimiz , kamu kuruluşlarında kullanılan haberleşme aracıdır. Denizleri aşıp doğdukları уerlerden ayrılınca uzakta kalan sevdikleri ile haberleşmek için mektup yazma ihtiyacı duymuştur. Bu ya özlemden ya da savaş dönemlerinde iletişim kurmak için ihtiyaç duyulmaktadır.Eskiden mektup çok değerliydi.Şuan pek fazla kullanılmamakta.Mektubun yerini teknolojik aletler almıştır

2. Günümüzde mektubun insan hayatında daha az yer tutmasının nedenlerini tartışınız.

  • Cevap: Mektup, teknolojinin bu kadar gelişmediği dönemlerde insanların kolayca ulaşabildikleri bir iletişim çeşidiydi. İnsanlar bir kağıda, uzaklarda oturan sevdiklerine anlatmak istediklerini yazarlardı. Bu kağıdı bir zarfa koyarlar ve zarfın üzerine adres, isim soy isim gibi bilgilerin yanında bir de pul yapıştırırlardı.

    Mektup, günümüzde yalnızca bir nostalji haline gelmiştir. Postanelerde kaybolan mektuplar, çok uzun süren bekleyişler; mektubu günümüzde kullanılmaz bir seçim haline getirmiştir. Ayrıca gelişen teknolojinin buna etkisi çok büyüktür. Günümüzde insanlar daha kısa ve kesin yollar ile anlatmak istediklerini kolayca karşıdaki insanlara ulaştırabiliyorlar. Elektronik posta, SMS gibi yöntemler çok daha cazip bir durumdadır.