9. Sınıf MEB Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21

Liselerde 9. Sınıflarda bu sene görülen MEB yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Edebiyat, kişinin duygu ve düşüncelerini, kendine özgü bir dil kullanarak, estetik kurallar çerçevesinde, yazılı veya sözlü olarak dile getirmesidir. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Paragrafları daha iyi anlamak için hızlı okuma tekniklerini kullanmak yararlı olabilir. Çünkü hızlı okuyan hızlı anlar ve iyi yorumlar. Bunun için hızlı okuma tekniklerini öğrenebilirsiniz. İlk başlarda okuduğunuz zaman bir şey anlamayabilirsiniz bu çok normal; fakat zamanla alışırsınız. Bununla birlikte her gün 10 tane paragraf sorusu çözerek de bu tabuyu ortadan kaldırabilirsiniz.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

21. Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 21 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 21 Cevabı (Hazırlık Çalışmaları)

Hazırlık

1. Edebiyatla bilim arasında nasıl bir ilişki kurulabilir? Tartışınız.

  • Cevap: Edebiyat hayatın her alanı hakkındaki bilgi ve yaşamları konu edinebilir. Bu yüzden insanı ilgilendiren bütün bilimlerden faydalanabilir. Örneğin polisiye bir romanda psikolojiden tarihi bir tiyatro eserinde tarih biliminden faydalanılabilinir. Bunlar edebiyatın diğer bilimlerle olan ilişkisine en açık örneklerdir.

2. Aşağıdaki metinleri edebiyat ile bilim dalları arasındaki ilişki açısından değerlendiriniz.

  • Cevap: Bu metinlerde edebiyatın psikoloji, felsefe ve sosyoloji ile olan ilişkisi ele alınmıştır. İlk metinde sosyolojik olarak yaşanan olayların ikinci kısımda ise fikirlerin son kısımda da insan psikolojisinin edebiyat içerisinde nasıl işlendiği örneklendirilmiştir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir