9. Sınıf MEB Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 170

Liselerde 9. Sınıflarda bu sene görülen MEB yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Edebiyat, kişinin duygu ve düşüncelerini, kendine özgü bir dil kullanarak, estetik kurallar çerçevesinde, yazılı veya sözlü olarak dile getirmesidir. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Saatlerce ders çalışsanız da aklınızda hiçbir şey kalmıyor yada derse başladıktan bir iki dakika sonra kendinizi hayaller dünyasında buluyorsanız büyük bir ihtimal ile ders çalışma noktasında eksik yaptığınız şeyler var. Bu sorunlar genelde kişiden kişiye değişse de aslında derse odaklanamayan kişilerin verimli ders çalışabilmeleri için yapacakları şeylerin başında ilk olarak sorunu tespit ederek ortadan kaldırmak bulunuyor.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 170 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 170 Cevabı (Romanda Anlatım Teknikleri)

Suç ve Ceza adlı metni Yaprak Dökümü ve Küçük Ağa adlı metinlerle tür, biçim, üslup ve içerik açısından karşılaştırınız.

  • Cevap:
  • TÜR:  Her üç metin de roman türündedir. Suç ve Ceza psikolojik roman, Yaprak Dökümü sosyal roman, Küçük Ağa ise tarihi roman türündedir.
  • BİÇİM: Her üç metin de düzyazı biçimindedir.
    ÜSLUP: Her üç metinde de sade, yalın ve akıcı bir dil kullanılmıştır. Suç ve Ceza adlı romanda mekan tasvirleri oldukça canlıdır  olup , bunların  kahramanların psikolojilerine etkileri de başarıyla yansıtılmıştır.  Küçük Ağa adlı romanda kişileri ait oldukları sosyal çevrenin diliyle konuşturulmuş, mahalli soyleyislere de yer verilmiştir.
    Her üç metinde de tasvirler, tahliller, benzetmeler ve mecazlar kullanılmıştır.
    İÇERİKSuç ve Ceza adlı romanda Raskolnikov’un  kendi vicdanı ve iç dünyası ile hesaplaşması; Yaprak Dökümü  modernleşme sürecindeki Türk toplumunda sosyal değişimle yitirilen değerlerin Ali Rıza Bey ailesinde sebep olduğu dağılma ve yıkımı; Küçük Ağa adlı romanda ise Kurtuluş Savaşı’nın bir bölümü anlatılmaktadır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir