9. Sınıf MEB Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 168

Liselerde 9. Sınıflarda bu sene görülen MEB yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Edebiyat, kişinin duygu ve düşüncelerini, kendine özgü bir dil kullanarak, estetik kurallar çerçevesinde, yazılı veya sözlü olarak dile getirmesidir. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Derslerinizi daima masa başında çalışınız. Yatarak, uzanarak, kanepede, yatakta ders çalışılmaz. Böyle çalıştığınızda fizyolojik olarak gevşeyeceğinizden motivasyonuz azalır ve uykunuz gelebilir. Çalışma ortamında dikkatini dağıtacak afiş, poster gibi uyarıcıların olmaması gerekir. Eger çalışacağın konu uzunsa konuyu belli kısımlara ayırarak, konu kısa ise bütün olarak öğrenmeye ve çalışmaya dikkat et. Yani tümevarım ve tümdengelim metotlarını kullan.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 168 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 168 Cevabı (Romanda Anlatım Teknikleri)

2. Etkinlik

Yaprak Dökümü  

Bakış Açısı:
Hâkim bakış açısı: Onun fikirlerinde ve duygularında hiçbir şey değişmemiştir.
Gözlemci bakış açısı: Haftada iki gece dostlara danslı çay veriliyor, en aşağı iki üç gece de başkalarının davetine gidiliyordu.
Anlatıcı: Leyla ile Necla artık muratlarına ermişlerdi. Senelerden beri hasretini çektikleri asrî hayata nihayet kavuşmuşlardı.

Küçük Ağa

Bakış Açısı:  
Hâkim bakış açısı: Doktor düşünüyordu ki, İstanbullu Hoca, isteseydi, Küçük Ağa olacak yerde, pekâlâ İstanbul’a geçebilir, bunu da kolaylıkla yapabilirdi.
Gözlemci bakış açısı:  Bir iki dakika kadar süren bir sessizlik oldu. 
Anlatıcı:  Çakırsaraylı’da bu değişmenin tesiri çok daha başka oldu. Çakırsaraylı ona hayran olmuştu.

a. Tabloda verilen bakış açılarının karşısına Yaprak Dökümü ve Küçük Ağa adlı metinlerden örnek
birer cümle yazınız.

  • Cevap:

b. Yaprak Dökümü ve Küçük Ağa adlı metinlerin anlatıcılarını metinlerden örnekleyerek belirleyiniz.

  • Cevap:

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir